28.6.2012

Hääkortti sormuksista

"More than 1 fold" is the theme of the Crafty Pad's challenge. In this wedding card there are altogether 14 of them, since it's a diamond fold card. I'm also taking part in the "wedding" themed challenge of  My time to craft and "anything but square" challenge of Whimsy Stamps. Thank you for looking!

Arkillisen näitä sormuskuvia ostin muistaakseni Tampereen kädentaitomessuilta voidakseni tehdä muitakin kuin vintage- tai leimakuvahääkortteja. Nyt tuntui juuri tällainen melko pelkistetty mutta silti erittäin juhlava kortti sopivalta, kun pääsemme lauantaina juhlimaan salaa naimisiin menneitä ystäviämme. Jos jompikumpi sattuu blogiani lukemaan, niin onnea vain vastanaineille!
Taittelumalli on diamond fold eli timanttitaittelukortti. Ohje esim. täällä. Korttipohja on mustaa kartonkia, joka näkyy vain taitoksen sivuilta, ei suoraan edestä. Kahta kimmeltävää ja kohokuvioitua Sinellistä hankittua paperia käytin taustalle. Reunapitsi on tehty Marianne designin stanssilla. Kultainen ääriviivatarra peittää sauman. Myös teksti on ääriviivatarra. Milloinkahan niitä oppisi laittamaan suoraan ja venyttämättä?
Tästä kuvasta näkee selvemmin papereiden tekstuurit. Ja alimmaisesta saa ehkä jonkinlaisen käsityksen kortin rakenteesta.

25.6.2012

Hempeä vauvakortti

In this card I've used "soft colour tones" for the Fairytale-Challenge blog. There is also a "baby" for the challenges of Southern Girls and Crafty Creations. I'm also entering Bunny Zoe's Crafts challenge with the theme "girls, girls, girls." The idea of combining a 3D and a vintage image came quite naturally, because they both were on the same Studiolight sheet. Thank you for looking!
Vauvakortissa yhdistin samalta Studiolightin arkilta vintagevauvakuvan ja 3D-kuvan , joita he laittavat ikään kuin täytteeksi arkkien tyhjiin kohtiin. Revitty suikale tummempaa kuviopaperia toimii ryhdikkäänä taustana 3D-kuvalle ja sen alta kurkistelee vaaleanpunainen pikkupitsi, jonka olen saanut askarteluystävältäni. Myös Bosskutsin stanssattu kiekura on tullut KK:n salaisista toiveista. Tuon stanssin jos vielä jostain löytäisin myynnistä, niin ostaisin heti!

Bloginamua vintagehaasteblogissa

It's all about the vintage and beauty -haasteblogissa on nyt bloginamun aika! Sponsorimme Fantastic Ribbons haluaa tarjota ihanan namusen. Palkintoja on kolme, joten useampi mahdollisuus voittaa. Säännöt osallistumiseen tulevat tässä: 

1) Laita Fantastic Ribbonsin logo sivupalkkiisi tai tee postaus, jossa kerrot namustamme. 
2) Lukijaksi liittyminen ei ole pakollista, mutta olisi ihanaa, jos olisit lukijamme! 
3) Klikkaa itsesi Fantastic Ribbonsin sivuille ja valitse suosikkisi heidän tuotteistaan. 
4) Jätä nimesi sinisen sammakon linkkiin. 
5) Jätä postauksen alle kommentti, jossa on Fantastic Ribbonsin suosikkituotteesi linkki.

Sinulla on mahdollisuus myös voittaa 100 punnan arvosta nauhoja, kun kirjaudut vastaanottamaan Fantastic Ribbonsin uutistiedotteet. Ja huomaathan, että tehdessäsi tilauksen Fantastic Ribbonsilta, mitä enemmän tilaat sitä halvemmalla sen saat! Nyt kesän erikoistarjouksena tilatessasi 15 punnan edestä saat kaupan päälle 10.50 punnan arvosta vintagenappeja sekä Bakers Twin -nyörejä. Bloginamu on voimassa 2.7.2012 klo 21:00 asti. Onnea kaikille! 
***** 
 It's time for a blog candy at It's all about the vintage and beauty -challenge blog! Our wonderful sponsor Fantastic Ribbons wants to offer this lovely candy. We have three prizes, so there will be 3 winners after all. Here are the rules: 
1) Add the logo of Fantastic Ribbons on your side bar, or make a post about this candy. 
2) You don't need to be our follower but we would LOVE if you'd be one! 
3) Click over to Fantastic Ribbons and pick your favourite product. 
4) Add your name to the link on our challenge blog. 
5) Leave a comment under that post with a link to your favourite thing at Fantastic Ribbons.

You also have a chance to win ribbons worth of £100, if you sign up for Fantastic Ribbons newsletter. And have you noticed that when you make an order from Fantastic Ribbons, the more you buy the more you SAVE! Now Summer Extravaganza: Vintage buttons and Baker twine worth of £10.50 FREE with every order of £15 or more!! You have until 2nd of June at 9:00 pm GMT+2 to enter. Good Luck!!

Tässä palkinnot: / Here are the prizes:

1. palkinto on kaksi rullaa vintagevärisiä nyörinaruja / The 1st prize is 2 rolls of Bakers twine ribbons.


2. palkinto on nämä kolme rullaa ruutunauhoja / the 2nd prize is these 3 rolls of Checs Chequered Ribbons.

3. palkinto on nämä 2 rullaa pallokuvionauhoja ja kasa nappeja /the 3rd prize is these 2 rolls of Polka Dots ribbons and the pile of  buttons.
Eli nyt kipin kapin haasteblogin puolelle osallistumaan! 
So now please enter the challenge blog to participate!
 

21.6.2012

Kesä ja perhoset

The newest theme of It's all about the vintage and beauty challenge blog is "Summer and butterflies". Isn't that a lovely theme! The picture above was taken on our yard two years ago. The sponsors of this challenge are Polka Doodles and Delicious Doodles, both offering digital stamps to the winners. The butterfly stamp used in the twisted easel card below is from Delicious Doodles. The image of a fairy with butterflies in her hair can also be found on the Vintagearkku-blog. Welcome to join us!

It's all about the vintage and beauty -haasteblogissa on nyt aiheena "Kesä ja perhoset". Eikö olekin ihana aihe! Valokuva ylhäällä on otettu pihastamme pari kesää sitten. Sponsoreina haasteessa ovat Polka Doodles ja Delicious Doodles, jotka kumpainenkin antavat voittajille digileimat. Korttini perhosdigileima on peräisin Delicious Doodlesilta. Vinossa telinekortissa käyttämäni perhoshiuksisen keijun kuva löytyy myös Vintagearkusta. Tervetuloa osallistumaan!
Tulostin neitoperhosia monta riviä ja värittelin ne liukuhihnamaisesti. Mallia katsoin lehden kuvasta, jotta värit menisivät edes suunnilleen oikein. Kovin työ oli leikellä perhoset irti tuntosarvineen päivineen. Nyt ne näyttävät oikein kivalta kuvaa kehystämässä, kun siivet ovat aidonnäköisesti kohollaan. Kannen taustapaperi on Sinellistä.
Jalustan tausta on K&Companyn designpaperikosta . Kantta pystyssä pitävän kukan punaisen osan väritin taas kynsilakalla; olen aivan innostustunut niiden monikäyttöisyydestä! Keskustan iso jalokivihaaraniitti on Anun putiikeista. Tekstipaperiin leimasin vielä himmeästi isomman perhosen Lost Coast Stampsin perhossarjasta.


20.6.2012

Vintagehääkortin myötä hyvää juhannusta!

Koukussa kortteihin -vintagehaasteeseen en kertakaikkiaan voinut olla osallistumatta, koska aihe oli hääkortti. Vintagehääkortit ovat minulle kaikkein mieluisimpia kortteja tehdä.
Netistä tulostetun kuvan kehykset on leikattu kuviosaksilla metalliroosalla musteella värjätystä paperista. Samalla musteella värjäsin myös korttipohjan pitsin alta ja leikkasin reunan pitsiä seuraillen. Kuviopaperi on Basic Grayn Cappella-lehtiöstä, jonka vintagetyyliset paperit ovat juuri oman makuni mukaisia. Kuvan alla oleva sydämenmuotoinen kakkupaperi maastoutuu taustaansa ehkä jopa liiankin hyvin, kun laitoin sen reunoille purppuranväristä Sticklesiä. Kukat ja Onnea-tekstilaatta ovat Villakeijusta.
Kuvasin kortin myös juhannusruusumme oksilla, joka viikkoa ennen h-hetkeä oli jo avannut ensimmäiset kukkansa. Oikein ihanaa ja rentouttavaa juhannusta sinulle! Tyrin näköjään postauksen ajoituksen kanssa, mutta toivotellaan sitten jo näin hyvissä ajoin:D

18.6.2012

Koukussa kortteihin -haasteluonnos

Onnetar suosi minua edellisessä Koukussa kortteihin -haasteessa, joten pääsin GDT:ksi uusimpaan haasteeseen, joka tällä kertaa tehtiin tämän luonnoksen mukaan:

Oman korttini tein vintagevauva-arkin kuvasta, jonka irrotin pistelemällä. Vauvan peitonreunaan liimasin kapean pitsin. Kehyksen sen taakse tein hopeapaperista, taustapaperiksi Tiimarista ostetusta skräppipaperilehtiöstä vaaleanpunaista kukkapaperia ja vasempaan reunaan harmaa paperi, jonka kohokuvioin Cuttiksen taskulla ja suttailin musteilla. Oikean reunan koriste on luonnoksessa siitä kiva, että sen muoto jättää mielikuvitukselle sijaa. Omani toteutin tekemällä pinkistä nauhasta moninkertaisen rusettihässäkän, jonka keskustana on iso Hanoverian-kukkahaaraniitti. Metalliset kulmakoristeet olen hankkinut Sinellistä.

13.6.2012

Pierrot 3D

Tässä Villakeijun haasteluonnoksen #48 mukaan tehty kortti. Nyt kesän aikana haasteisiin saa osallistua valitsemalla jonkun vanhoista Villakeijun haasteista, ja tämä luonnos tuntui kokoamaani 3D-kuvaan sopivimmalta. Kortissa on myös perhosia Arkkikaupan haasteeseen #29.
3D-kuva on LeSuhin itseleikattava, joihin tulee kyllä aika harvoin nykyään enää tartuttua. Toisaalta leikkeleminen on ihan kivaa puuhaa sellaisissa tilanteissa esimerkiksi matkoilla, jos on paljon luppoaikaa, mutta ei kuitenkaan mahdollisuutta tai materiaaleja koota kokonaista korttia. Perhoset on leikattu Graphic-45:n skräppipaperista ja kiinnitetty siivistä kohotarroilla.
Tässä vielä tuo alkuperäinen luonnos.

12.6.2012

Siirtokuvista kortteja

Koukussa kortteihin-yhteisön kesähaasteissa ovat haastajina jäsenet, ja järjestyksessään toisessa haasteessa on minun vuoroni. Joskus aiemmin oli chatissa ollut puhetta siitä, miten melkein kaikilla on tarvikkeittensa joukossa myös raaputettavia siirtokuvia, mutta niitä ei juuri tule käytettyä korteissa. Joten tässä haasteeni: käytä siirtokuvaa.
Omassa kortissani siirtokuvia ovat koirankuvat. Ja nimenomaan monikossa, koska aikanaan Arkkikaupan arvontavoittona saamallani arkilla oli kuvat samoista koirista sekä edestä että takaa. Niinpä halusin korttiini koirista pyörivän elementin, ja parin googlatun ohjevideon jälkeen tein kaikessa yksinkertaisuudessaan aukkokortin, jossa kuvaosa pyörii korttia avattaessa narujen varassa, kunhan sen vain kiertää ennen sulkemista useita kierroksia jompaankumpaan suuntaan. Kas näin se pyörii!

Taustapaperi saa olla runsaasti kuvioitu, kun se on niin tumma sävyiltään, ettei vie huomiota pääkuvasta. Päälle revin suikaleen toista saman paperikon paperia. Kukan alin kerros on väritetty melkein mustalla kynsilakalla, päällä valkoinen kukka ja saksankielisistä opiskelupapereista lävistimellä tehtyjä kukkia ison Hanoverian-kuvahaaraniitin alla. Alla luurankolehti ja yläreunassa metallinen sudenkorento. Keltainen pompulanauha tuo vaaleutta ja keveyttä kokonaisuuteen. Aukosta näkyy sisäosan keltainen paperi, jossa on aukonmuotoinen valkoinen tila tekstille.

Tälle kortille ilmaantui melko pian sen valmistumisen jälkeen käyttöä, kun ystäväni pyysi kahta korttia eläinlääkäriasemalta lähteville työntekijöille. Tein sitten samalla kaavalla toisenkin kortin, jotta ne olisivat samaa sarjaa. Tässä on toisella puolella kissa, toisella koira.
Tekniikat samat kuin yllä, väreissä ja papereissa on hiukan eroa.

8.6.2012

Sininen koulunaloituskortti

Koukussa kortteihin -haasteeseen tein pitkästä aikaa kortin, nyt piti valita pääväriksi sininen tai punainen. Tähän aikoja sitten saatuun ja väritettyynkin leimakuvaan olisi käynyt kumpi vain taustaväriksi, mutta tuo sininen tuntui kuitenkin helpommalta. Kortin aiheeksi valikoitui tuon kirjainpaperin myötä koulunaloitus. Sehän on meidänkin esikoisellamme ajankohtaista syksyllä ja täytyy myöntää, että vähän äitiä jännittää, vaikka muutos eskariin ei suuri olekaan!
Leimakuva taitaa olla Moreheadsin, väritetty Inktenseillä ja pilvitausta tehty sinisellä musteella. Lävistimellä tehty kuultopaperiperhonen lennähti epäonnistuneen pilven päälle. Pilkkunauhaan ompelin ruutukuvioidun napin. Onnittelutekstiin leikkasin kirjaimet roskiksesta löytyneestä mainossarjakuvasta, ja oikean yläkulman vaakuna on Legon kilpi, jonka kädensija oli rikkoutunut.

7.6.2012

Luonnoshaaste It's all about the vintage and beauty

Tervetuloa osallistumaan It's all about the vintage and beauty -haasteeseen! Tällä kertaa haaste tulee luonnoksen muodossa, jonka on tehnyt Sande. Saimme käyttöömme leimakuvan Lili of the Valleyltä ja kauniita kuviopapereita Paperikierteeltä. Haastevoittajien palkinnot tulevat samoilta sponsoreilta.

Welcome to join our newest challenge at It's all about the vintage and beauty! This time there is a sketch from Sande you should use on you creation inspired by the past. Our sponsors are Lili of the Valley (that I got the digital stamp form) and Paperikierre (that sent me the papers for the first card). 
Omassa telinekortissani yhdistelin neljää Paperikierteestä saamaani kuviopaperia, mihin Sanden luonnos antaakin hyvät mahdollisuudet. LOTV:n leimakuvan väritin Inktenseillä ja puin osan kukkasista kuvaan, eli tulostin ne toiseen kertaan, leikkasin värityksen jälkeen irti ja kiinnitin kohotarroilla kuvan päälle. Taustalle leimasin pilvenreunoja ruskealla musteella. Oikean yläkulman kukat tein kuviolävistimellä. Kortin kansi pysyy pystyssä jalustan nauhaan tehdyn rusetin voimalla. Papereiden reunat ressasin ja musteutin. Leimakuvan takana olevasta kakkupaperista sain soikean yhdistämällä kahden pyöreän osasia.

Itse asiassa minulle kävi tätä DT-työtä tehdessäni alkuun vanhanaikaisesti, sillä unohdin ensimmäisessä versiossani kokonaan käyttää noita Paperikierteen papereita! Tämä allaoleva kortti on se, jonka ensiksi tein.
Tässä kortissa käytinkin alareunan luiskaan paperin sijasta pitsiä. Kuvan kukkaset tein samalla lailla kuin yllä. Ruusut yläkulmassa tein alhaalla käytetystä vaaleanpunaisesta pilkkupaperista pyörittämällä keskustat spiraalista ja muotoilemalla retrokukkalävistäjällä tehdyistä kukista ulommat kerrokset. Ruusunlehdet leikkasin ja taittelin myös käsin. Vasemmassa yläkulmassa on lävistimellä ruskeasta pilkkupaperista tehty perhonen. Huomaatteko muuten siitepölymäärän ulkoportaillamme! Soikea kakkupaperi on tällä kertaa sydämenmuotoisesta leikelty ja otin kerrankin kuvan kortin tekovaiheesta, kun itseänikin huvitti, minkälainen tilkkutäkki siitä tuli takaapäin.
Tässä vielä lähikuva LOTV-enkelistä korotettuine kukkineen. Tätä kuvaa oli minusta tosi kiva värittää!


5.6.2012

Nuorelleparille

This vintage image wanted to be used with the peachy coloured paper on the right, so I started to look for a nice sketch and found this one from Graphicats Sketchs. The flourishes are rub-ons, and I was quite surprised that they also stick on uneven surfaces such as the ribbon. Thanks for looking!
Tämä tulostimessa värjäytynyt kuva löysi tiensä Paperikierteen persikanvärisen paperinpalan viereen, ja niistä oli pakko tehdä kortti. Sopivan luonnoksen löysin Graphicat Sketchsiltä. Pari paperia lisää, kolme kerrosta nauhaa ja kolme helmeä. Kiekurat ovat siirtokuvia ja olin oikein iloisesti yllättynyt siitä, että pysyvät jopa nauhan päällä alustan epätasaisuudesta hätkähtämättä.
Häät, ystävänpäivä, kihlajaiset; tälle kortille löytyy monta käyttömahdollisuutta.

2.6.2012

Ylioppilaskortti

Tämän telinekortin tein jo melkein vuosi sitten KK:n haasteeseen, mutta koska mieheni veljenpojan ylioppilasjuhlat ovat vasta tänään, venytin julkaisemista blogin puolella aina tähän asti. Paljon onnea Aleksi! Päivänsankari laulaa ja soittaa pianoa, joten musiikki tuli luonnollisesti mukaan tähänkin korttiin, kuten myös hänen pikkuveljensä rippikorttiin huhtikuussa.
Magnolian Edvinin olen leimannut Hennalta ja värittänyt Inktenseillä. Irtileikattu hahmo seisoo korttipohjan etupuolella ohuen tukiluiskan varassa. Pianokoskettimistodigileiman on minulle piirtänyt Pike. Taustan kukkapaperi on japanilaista ja jalustan violetti paperi Tiimarista. Revittyyn tekstipaperiin stanssilla tekemässäni aukossa on nuottikuultopaperia lyyraääriviivatarran alla. Kaksi rubiinihaaraniittiä pitää korttia pystyssä. Taitotaivaan leimasimella tehty teksti sopii tälle pojalle kuin nenä päähän. Oikeassa yläkulmassa lukee Aleksin nimi kirjainleimoilla kirjoitettuna. Toinen kuva on taas hiukan eri valaistuksessa otettu. Siinä värit ovat lähempänä todellista, mutta halusin silti käyttää myös ylempää kuvaa, koska siinä kuultopaperista kuultaa valo hienosti.
Loppuun vielä tuoreen ylioppilaan tekemää musiikkia: