16.9.2009

Kolmiulotteisia kortteja

Linnunpöttökortti uuteen kotiin on leikattu ja taiteltu Cheryl Owenin mallin mukaan (Kortintekijän opas). Paperi on Tiimarin kuviopaperipakkauksesta ja kullanvärinen aaltopahvi aikanaan Suomalaisen kirjakaupan tarjouksesta ostamastani askartelupakkauksesta. Sydämenmuotoinen haaraniitti Tiimarista. Kortin saa taitettua litteäksi, jolloin se mahtuu tavalliseen kirjekuoreen, teksti on kirjoitettu katon sisäpuolelle.
Tämä prinsessa on kiinni korttipohjassa vain mekkonsa helmojen reunoista, eli hänen keskellään kulkee harjataitos korttipohjan laaksotaitosta vasten. Mekon yläosaan on vaaleanpunaisen kartonkipohjan päälle leikattu kakkupaperia, kukkapuska on lahjapaperista, ihonväriset osat olen leikannut kopiopaperista, kruunun kullanvärisestä paperista. Hiukset olen leikannut siten, että ne menevät ylhäältä tytön kasvojen päälle ja alhaalta ylävartalon taakse. Silmät leikkasin valkoisesta paperista ja piirsin mustalla ja sinisellä tussilla, suu on punaista tarraa. Kortin etukansi, joka siis näkyy sekä reunoilta että prinsessan takaa, on purppuraa Luontoliiton paperia. Tähdet kulmalävistäjästä, reuna leikattu kuviosaksilla. 
Kortin etukansi on vielä tyhjä, koska en tiedä vielä, mikä kortti tästä tulee. Prinsessa muuttuisi helposti morsiameksi hunnun ja sulhasen lisäämisellä, jolloin kannestakin tehtäisiin hääaiheinen; syntymäpäiväkortin kanteen riittäisi numero, muuhun onnitteluun toinen prinsessa tms.
 
Tämä ystävänpäiväkortti on tehty samalla tekniikalla, tosin puolet kapeammassa koossa. Tiimarin ruusukuvioinen kuultopaperi on leikattu sydämen muotoon ja sen sisälle on leikattu pienempi, vain reunoistaan kiinni oleva sydän, joka on taitettu harjataitokselle. Pikkusydämen keskelle on leikattu valkoisesta tulostuspaperista vielä pienempi sydän, johon on kirjoitettu ystäväni nimi. Valkoinen sydän on kiinnitetty kuultopaperiin sydämenmotoisilla haaraniiteillä, joita on kaksi myös reunoilla koristeena. Kuultopaperiin ja valkoiseen paperiin on leikattu pieni sydämenmuotoinen aukko pikkusaksilla. Yläkulmat on koristeltu kuviolävistimellä ja alareuna hopeanvärisellä tarrasuikaleella. Kirjottu ruusu ylhäällä on revitty vanhoista verhoista, jotka olin harmikseni konepessyt reiäillisiksi. 
Neljävuotiaan synttärisankarin sienikortti on taas taitettu samaan tyyliin ruskeasta kartongista ja oranssista paperista. Sienen lakin reunassa olevassa reiässä kiemurtelee askartelupunoksesta pätkäisty toukka, jonka pää, tuntosarvet, suu ja silmät on leikelty pienistä paperinpaloista. Valokuva omasta tyttärestäni ja päivänsankarista on leikattu ja liimattu korttipohjaan, sienen jalka on ruskeaa paperia, joka on taiteltu nousemaan esiin lasten välistä. Sadepisarat on leikattu hopeanvärisestä tarrasta. Tekstistä olen sutannut nimet. Kannessa oli tyttäreni piirros.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!