30.3.2011

Valkoinen hääkortti

Koukussa kortteihin -haasteessa #26 pyydettiin tekemään kortti ilman leimakuvaa. Niitähän kyllä teen muutenkin enemmän kuin leimakuvakortteja, mutta nyt päätin jättää myös vintagekuvat, 3D:t ja paperinleikkelyn pois laskuista. Joten mitä jäi jäljelle? Jotain tällaista:
Tämä Tiimarin alelaarista löydetystä korttipakkauksesta peräisin oleva kohokuvioitu korttipohja on odottanut hyllyssä useamman vuoden, joten nyt päätin, että tähän haasteeseen sen käytän. Aluksi sovittelin sen päälle Craft Superstoresta tilaamiani huopakyyhkysiä, mutta osat eivät vain loksahtaneet kohdalleen. Lopulta keksin ottaa keskipisteeksi alunperin ylänurkkaan sovittelemani medaljongin, joka myös on Tiimarista. Koska medaljonki näytti kortin valkoisessa keskustassa liian pieneltä, leikkasin kanteen Shapecutterilla aukon, jonka taakse virittämälleni läpikuultavalle kankaalle kiinnitin medaljongin. Leimailin kankaaseen valkoisella musteella kukkaköynnöstä, mutta sitä ei kuvasta oikein erota. Kankaan reunat piilotin nurjalla puolella Shapecutterilla leikkaamallani kartonkikehyksellä, kuten alla olevasta sisäkuvasta näkee.

Kukissa on Siskolta saatuja heteitä, harsokukkia ja helmisiimoja paperisten YouDon kukkien päällä, sekä minipaperiruusuja ja läpikuultavia, valoa kauniisti taittavia muovilehtiä Singaporesta. Yläreunan perhonen on Tampereen tapaamisessa helmiäispaperista lävistetty ja helmillä koristeltu. Oikea kulma kaipasi vielä jotain, joten sinne liimasin Mariannen stanssilla tehdyn kiekuran, johon kiinnitin Tampereen tapaamisessa saamiani pikkuruisia boordilävistäjän ylijäämäpalakukkasia, jotka väritin helmenvalkoisella kynsilakalla. Yllättävän sopuisasti nuo erilaiset valkoisen sävyt samaan korttiin asettuivat.
Koska kortin kannessa on aukko, tein korttiin sisälehdet taitetusta helmiäispaperista, ettei tuleva teksti näy ulos. Ulkokulmiin, kuten myös kortin takakanteen, laitoin ääriviivatarrat.

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!