18.10.2012

KK:n joulumaratooni

Some cards I  made for the Christmas challenges of a Finnish card crafters' community with different techniques.

Tässä Koukussa kortteihin -yhteisön Joulumaratooniin (todellakin kahdella oolla) tähän mennessä tekemäni kortit:
Salamahaasteeseen sateenkaarileimausta, jossa leimasinvärit levitettiin ensin muoville rinnakkain ja laskettiin leimasin niiden päälle muutamaan kertaan liikuttaen, jotta värit hieman leviäisivät. Minä käytin Encoren Metallic -musteista neljää eri sävyä. Stanssasin leimakuvan irti Mariannen stanssilla ja kiinnitin narusta tekemäni rusetin ripustusnarun päälle. Alareunan nauha on tummanvihreä ja sen päällä on Papermanian joulusetistä pukinkuva, jonka kehystin mustalla tapetilla.
Ensimmäinen haasteaihe oli kuusenmuotoinen telinekortti. Tein omani pystysuunnassa Lidlin askartelupakkauksen valkopohjaisesta kuviokartongista. Leikkasin lumisennäköisen kuusen käsin aaltopahvista, muotoilin taustan ja stanssasin jalustaan tekstialustan Spellbindersin stanssilla valkoisesta paperista. Aaltopahvi on sen verran paksua, että kuusi pysyy pystyssä ilman tukeakin, mutta varmistin asian vielä neljällä timantilla. Luonnonvalossa tuo valkoisten sävyero ei käy yhtä pahasti silmään kuin tässä kuvassa.
Kakkoshaasteen kortissa puolestaan on kokeiltu kissing-tekniikkaa, eli leimattu leimasimeen toisella leimalla ja värillä ennen sen paperille painamista. Yksinkertaisella linjalla mennään tässä kortissa, eli leimaus, stanssaus, koristenauha ja ääriviivatarroilla teksti.
Tästä käyttämästäni sirorakenteisesta leimakuvasta ei kyllä kovin hyvin erota, minkälaisella leimalla sitä on "suudeltu", mutta ei minulla jykevämpiäkään leimasimia ollut tähän käyttöön. Lumihiutaleita siinä toisessa leimassa oli. Nämä kaikki haasteissa käytämäni leimat ovat Vivan jouluisesta akryylileimasinsarjasta.
Samalla tekniikalla tein tämän lintukortinkin, mutta valitsin tuon edellisen, mielestäni kauniimman kortin haasteeseen. Lintuihin leimasin tuolla ylemmän kuvan köynnöksellä ja vihreällä värillä. Leimakuvapaperin revin ja mustan taustapaperin kohokuvioin ja reunustin hopeisella musteella. Punaisen korttipohjan oikeaan reunaan leimasin valkoisella lumihiutaleita ja rajaukseksi laitoi valkoisen hopeakoristeisen nauhan. Lumihiutaleessa on kaksi stanssattua ja yksi kuviolävistimellä tehty kerros ja haaraniittikeskus.

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!