15.1.2017

Liukuva telinekortti

Our vintage challenge is asking for a hidden message, so I made a sliding easel card with two hidden stamped sentences. Here is the tutorial I used, but I changed the dimensions a bit. Then I also added two pieces of stiff plastic on the sides of the sliding paper part, so that I could lock "the sledge" against the card blank by hiding the plastic slips under the paper frame. This was a fun card to make, and not as complicated as it looks.

Vintagehaasteessa Koukussa kortteihin -ryhmässä haastetaan nyt laittamaan korttiin piiloviesti. Muistin katsoneeni joskus näitä liukuvia telinekortteja (sliding easel) Youtubesta ajatellen, että tuollaisen haluaisin joskus tehdä, ja nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus. Tämän korttitekniikan avulla kortista liukuu esiin kaksikin piilotettua leimattua viestiä, joiden kummankin luo mahtuu myös kirjoitettua tekstiä. Ohje on täällä, mutta muutin mittasuhteita sen verran, että korttini on avaamattomana postikorttikokoinen.
Tältä kortti näyttää avattuna pöydälle. Keskeltä nousee pystyyn teline, jossa on pesäpalloileva Slöjd detaljerin poika, jonka taakse on stanssattu kaareutuva neliö kehykseksi. Vasemmasta kulmasta "roikkuu" englanninkielinen toivotus, joka on valmiiksistanssattu leike, jonka kiinnitin kohotarralla pojan eteen. Kehystävä paperi on raidallisesta ja ylhäältä liukuva tagi pilkullisesta skräppipaperista leikattu.
Litistettynä kortti mahtuu tavalliseen kirjekuoreen. Koristelin korttia lävistetyillä kukilla ja lehdillä. Pojan kuvan alta kulkee valkoinen läpikuultava nauha hiukan yli koko kortin reunojen. Toivon, että yläreunan tagimaiseen osaan sirkkarenkaaseen pujotettu naru houkuttelee vetämään, koska siitä mekanismi toimii ja kortti aukeaa paljastaen piiloviestit. 
Yläreunan tagista liukuu esiin valkoiselle paperille leimattu teksti ja kirjoitustila samalla, kun etualalta aukeaa näkyviin alue punaista korttipohjaa, johon on leimattu onnittelu hopeanvärisellä embossausmusteella. Kumpikin tekstileima on Taitotaivaan jäämistöä.
Alkuperäisessä korttimallin ohjeessa "kelkka" liukui taaksepäin hiukan epätasaisesti ja jäi suljettunakin irvistämään osittain raolleen, joten parantelin mallia kiinnittämällä tuon korttipohjan myötäisen liukuvan osan reunoille kovasta ohuesta pakkausmuovista liuskat, jotka pujotin kehystävän raidallisen paperin reunojen alle piiloon. Liuskat lukitsevat kelkan liukumaan urassaan korttipohjan myötäisesti.
Tätä korttia varmaankin katsellaan joka suunnasta, joten piilotin telineen taakse ja liukuvan osan sisään lävistimellä napsuteltuja muurahaisia. Tällaisissa korteissa on pelkästään etu, että paperit on kuvioitu molemmin puolin. Liukuva telinekortti oli kyllä hauska korttimalli tehdä ja yksinkertaisempi miltä näyttää. Alla videolla näkyy toivottavasti, miten avausmekanismi toimii. Tervetuloa mukaan haasteeseen!

3 kommenttia:

  1. Ihana kortti.
    Kaunis totetus ja uusi idea minulle!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa uuteen blogiini!
    http://annintanninelamaa3.blogspot.fi/2016/12/miksi-arvonta.html

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!