15.3.2017

Ruuvi löysällä

My first ATC with moving body parts, made for our vintage challenge with the theme "loose screw". The background was made with Gelli Plate mono print and an old book.

"Ruuvi löysällä" on uusimman vintagehaasteemme aihe Koukussa kortteihin -blogissa. Tiesin heti, että toteuttaisin haasteen ATC-korttina, ja niinpä vuoden ensimmäinen ATC on nyt nähnyt päivänvalon. Halusin kokeilla tähän haasteeseen korttihahmolle liikkuvia raajoja, ja minun oli alkuun tarkoitus käyttää kyynärtaipeisiin ruuvikantaisia haaraniittejä, mutta ne olivatkin aivat liian isoja mittasuhteisiin nähden, joten valitsin pienet hopeanväriset haaraniitit. Tarpeeksi löysällä näyttää ruuvi tässä kortissa olevan ilman konkreettisia ruuvejakin. Tervetuloa mukaan haasteeseen!
Hahmon tulostin netistä, ja sen kerrottiin olevan 70-luvun Superman-onnittelukortista. Tulostin sen kahteen kertaan, saksin ensimmäisen hahmon irti ääriviivoja myöten ja leikkasin toisesta hahmosta pelkät kädet käyttöön kyynärtaipeista alaspäin. Alemmalta hahmolta puolestaan leikkasin käsivarsien alaosan pois ja piirsin harmaalla tussilla niistä näkyviin jääneitä viivoja piiloon, jotta sain olkavarsista ehjännäköiset. Haaraniiteille tein pyöreät reiät ja kiinnitin ne melko löysälle, jotta kädet liikkuvat helpommin.
Tässä asennossa käsivarret olivat alkuperäisessä kuvassa. Taustalle leikkasin palan Gelli Platella painamastani paperista, jonka pallokuviointi on tehty punchinellan tyyppisellä sabluunalla. Huonosti värjäytyneet kohdat peitin vanhasta luonnontiedekirjasta revityillä tekstisoiroilla, joihin leimailin hiukan rataskuviointia pronssinvärisellä musteella ja joiden reunat värjäsin sinisellä pastamaisella värillä, kuten myös taustapaperin reunat. Korttipohjan reunoihin puolestaa pyyhkäisin ruskeaa mustetta.
Tässä asennossa näkee, minkälaiset hahmon uusiksipiirretyistä olkavarsista tuli. Käytin samaa harmaata tussia myös hahmon taustan varjostamiseen. Kortin nimi on "Ruuvi löysällä" ja se on vapaa vaihtoon.

3 kommenttia:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!