6.10.2019

Ensimmäinen tekemäni pocket letter

Here is the pink vintage pocket letter I made for my friend Sisko.

Tässä on minun Siskolle tekemäni pocket letter. Viimeistelin kokonaisuuden Craftaamon askartelutapahtumassa syyskuussa, ja oli kyllä mukavaa taas päästä urakalla askartelemaan samanmielisten seurassa.
 
Korteissa ei varsinaisesti ole yhtenäistä tarinaa tai toistuvaa kaavaa, mutta koetin silti tehdä kokonaisuudesta yhteensopivan. Nimesin jokaisen kortin yksitellen, ja tein niihin yhtenäisen taustan sitten, kun järjestys oli selvillä. Lopuksi lisäsin koristeiksi pitsejä, nauhaa, teippiä ja haaraniittejä, jotka Sisko voi ottaa askartelukäyttöön, jos raskii ne irrottaa.
Tässä on kirjeen taustapuoli, johon teippasin kaksipuolisella teipillä perhosservietin. Kirjoitin vahingossa oikean yläkulman kortin tiedot ylösalaisin, ja totesin, että korjaaminen on mahdotonta, joten leikkasin ja kirjoitin tuohon korttiin "leimaksi" tekstin: Good enough is the new perfect. Jossain olin tuon lauseen nähnyt ja se jäi tällaiselle perfektionistille mieleen muistutukseksi armollisuudesta itseä kohtaan. Tekstit piti kirjoittaa sekä mustalla tussilla että valkoisella geelikynällä, jotta ne erottuvat taustasta. En kuvannut taskuja enää täytettyinä takaapäin uudestaan.
 
"Postia presidentin kansliasta". P.E. Svinhufvud pääsi korttiin gelliprinttitaustalle valmisleikkeiden ja avaintarran kanssa. Kyyhky on rintaneula, jonka olen lapsena saanut mummoltani. Leimasin vielä postin mitätöintileiman kortin reunaan.
 
"Rakkain terveisin" -kortissa on vintagekuvan takana revittyjä jämäpaperisuikaleita, joista yhteen leimasin taas postileiman. Reunustin kuvan kukkanauhalla, jossa on kätevästi tarratausta valmiina. Viimeistelyksi helmi ja metalliroosalla musteutetut reunat, kuten muissakin ATC:issa. 
 
"Katseitten kohteena" Aino Ackté, jonka lehdestä leikattu kuva oli valmiiksi noin erikoisen muotoinen. Taustalle asettelin paperisoiroja, joiden rajoille pursotin helmiainetta. Yläreunassa on Sinellin pitsiä ja (ehkä Siskolta itseltään) saatu vaaleanpunainen stanssattu perhonen, jonka koristelin kimalleliimalla ja helmillä. Tasapainotin asetelman ruuvihaaraniitillä ja siihen säteittäin pingotetulla kimaltavalla kuminauhalla.
"Olipahan kekkerit" -kortti poikkeaa muista siinä, että sen kuva on siirretty paperiin kuvansiirtotekniikalla gesson avulla. Taustalla on taas kokoelma kauneimpia vaaleanpunaisia silppuja vuosien varrelta. Kitarachipboardin olen saanut ja kruunu on irrotettu uimapuvusta .
"Rakkauden pauloissa". Kuva on jostain vanhasta koulukirjastani ja oletettavasti jostain elokuvasta lähtöisin. Stanssasin kuvan kuvioreunaisella soikiostanssilla ja laitoin kukkapaperille. Etualan ruusu on valmisleike vihkosesta. Tämän ATC:n "se jokin" on kiemuralle liimaamani ohut paidanripustusnauha, jonka lomaan kiinnitin helmiä.
"Silmäteräni" poikkeaa muista pocket letterin korteista siinä, että sen kuva on jälkiväritetyltä vintagearkilta.  Taustalla on kolmea paperia ja edessä tyynyliinasta irrotettua pitsiä sekä valmisrusetti, jonka kiinnitin kuvan vauvan paitaan sopivalla haaraniitillä. Sydänleikkeen kiinnitin kohotarralla.
"Jätkäpari" -kortin kuvassa on itse asiassa Titanicille lähteneitä suomalaisia lehtikuvasta. Toiset jätkät ovat tulostettuja pelikorttikuvia. Taustapapereista ylemmän olen painanut Gelli platella. Koristeina silmälasiriipus ja sirkkarenkaiden väliin pingotettu kuminauha.
"Hyvin koulutettu". Katsoja tulkitkoon itse, mihin tai kehen sillä viitataan. Taustalla on kahta paperia ja paidanripustusnauha, etualalla pitsi ja koirariipus. Kuva on stanssattu muotoonsa.
"Värisevä sielu". Taustapapereita on vain yksi, mutta kuviointi vaihtuu juuri kujapitsin ja paidanripustusnauhan alla, jotka peittävät ääriviivojaan myöten leikatun naisen vartalon loppumisen. Alareunassa on leikekirjasta leikattu pitsi, jonka reunat värjäsin ruskealla musteella ja etualalalla ruusuleike. Yläkulman kulmakiekura on leikattu arkilta, jossa niitä oli montaa eri kokoa. Oli kyllä mukavaa tehdä taas vähän useampi ATC kerrallaan. Kiitos Sisko ideasta!

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!