4.9.2021

Korttikuva-ATC:itä taas

More ATC:s. The images were drawn by a finnish artist, and I cut them from postcard ads.

Näitä postikorttimainoksista leikattuja kuvia olen käyttänyt korteissani paljon, kun ne ovat niin sopivan kokoisia ATC:ihin. Vaihtotilanne päivittyy Tampereen suurvaihdon jälkeen.

"Jussi lähikuvassa" -kortin nimi saa selityksensä, kun katsot seuraavaa korttia. Kuva ja kehys on leikattu stansseilla ja tausta koottu suikaleista keskellä olevan kuvionauhan molemmin puolin. Sinipilkkuinen paperi kasvokuvan kehyksenä on jonkun virallisen kirjekuoren sisustaa. Viimeistelin kortin haarukkarusetilla ja turkoosilla metallimustereunalla.

"Jussi"-kortissa näkyy kuva, jonka suurennoksesta edellisen kortin kasvot oli leikattu. Taustasuikaleet ovat tällä kertaa poikittain. Alakulmassa kukkanauhaa, vasemmassa yläkulmassa stanssattu kuvio ja oikeassa sirkkarengasreiästä roikkuva helmihärpäke.

"Sasun  syyspuuhat" -kortissa suikaleiden lisäksi kapea tekstinauha ja käsintehdyn pitsin pätkä. Keskimmäinen keltainen paperi on kuvioitu suihkeilla.
"Keinumassa"-kortin kuvasta olen tehnyt kortin ennenkin. Tässä tuli ihan huijariolo, kun laitoinkin taustaksi suikaleiden sijaan valmiin kuviopaperin, jossa on suikaleita muistuttavat raidat. Ylös laitoin tarraperhosen ja alas kaksi kukkaa.
 
"Iita"-kortissa taas "aito suikaletausta. Koristeina kuviopaperista leikattu perhonen ja punaista reikäkuvioitua foliotarranauhaa.
"Toukkalovee"-kortissa suikaleiden lisäksi pätkä sydänkuvioista nauhaa, tarrataustaista hopeapitsinauhaa ja jostain lasten korusta irronnut omenanpuolikas. 
Näihin suikaletaustoihin saa kyllä hyvin käytettyä onnittelukortteihin kuviopapereita leikattaessa ylijääneet reunapalat! ATC:ihin liian lyhyistä suikaleista leikkaan näkymättömistä kohdin kuvan alta pätkät pois, ja jos tarvitaan kuvan alle tasainen pohja, täytän nuo aukot muunväristen papereiden ylijäämäpaloilla. Paperiveitsestä ja metalliviivoittimesta on iso apu. Säilytän suikaleita eri paikassa kuin muita talteen otettuja paperinpaloja, joten ne on helppo ottaa esiin ATC-tehdasta käynnistettäessä.

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!