25.4.2011

ATC:n vuoro välillä

Koukussa kollaaseihin -haasteeseen KK:ssa tällä kertaa perhosia. Tässä on "Herra Perhonen", joka on vaihdettu Pirkkerin kanssa.
Kuva on tällä kertaa niin yksinkertainen (eli historiankirjasta leikattu herra, jolle laitoin skräppipaperin perhosen siivet ja mustat heteet tuntosarviksi), että kikkailin enemmän tuon taustan kanssa. Aluksi rypistelin valkoisen tulostuspaperin ja kiinnitin sen rypyssä ATC-pohjaan. Sitten suttailin ryppyjä hopeanvärisellä musteella suoraan tyynystä. Leimailin Jasulta joulupaketissa saamiani kukkaleimoja sinne tänne, töpöttelin old paper -mustetta korttipohjaan ja laitoin kukkien keskustoihin kultaisella maalikynällä pisteet. Seuraavaksi laitoin vähän itselleni uutta tuttavuutta gessoa kortin alaosaan ja kiinnitin sillä kultaista harsoreikäpaperia korttiin, ja sotkin vähän gessoa myös kultapaperin päälle. Hauskasti sillä syntyi kerroksellisuutta. Pitää opiskella tuon aineen käyttömahdollisuuksista lisää ja ennen kaikkea kokeilla sitä uudestaan. Alanurkkaan leimasin vielä kulmaornamentin, johon lisäsin kultaiseen taittavia helmiä, ja lopuksi vanhensin vielä kortin reunat pronssinvärisellä musteella. Lopputulos ei taida olla ihan tyyyppillisintä minua, mutta ihan kiva.

21.4.2011

Vintagea

Koukussa kortteihin- sivuston vintagehaasteessa oli luonnos, jonka suhteen otin kyllä aika vapaat kädet, mutta kätevästi kortti luonnoksen pohjalta syntyi. Luonnoksessa korttipohja oli neliö ja kuva pyöreä, mutta tähän kuvaan sopi mielestäni paremmin tällainen ratkaisu:
Kuva netistä ja kehys skräppipaperista stanssattu, taustalla edellisestä kortista tuttua skräppipaperia. Nauhan paikka oli määrätty ja pystysuoran suikaleen paikalle laitoin pitsin. Isoimmassa kukassa alla silkki- ja päällä paperikukkia, pienissä valmiiden paperikukkien heteen ja kukan väliin on ujutettu Tampereen tapaamisessa pienellä retrokukkaleikkurilla lävistetty ja Elinan vinkin mukaan taiteltu pikkukukka. Ruusun varren kiersin puikon ympärille ja lisäsin kukan luo vielä pari samalla tavalla käsittelemääni irtovartta.

18.4.2011

Pastellivärejä

Here is my entry in soft pastel colors for Flutterby Wednesday's Challenge. The 3D-image with a bunny and an angel is from Morehead. Thank you for looking!
Moreheadin 3D-kuva-arkin toin mukanani Saksasta. Kakkupaperin sain Tampereen tapaamisessa Hennalta, helmihuitulat ovat Siskolta, vaaleanpunaiset ruusut salaisia toiveita ja valkoiset Singaporesta. Vaaleansininen pitsi on Eurokankaasta, nauha paidasta. Ruusupaperi on Sinooperin, vihertävät paperit eri paikoista mukaan lähteneitä skräppipapereita. Telinekorttia pitää pystyssä läpikuultava helminauha, jonka ystäväni oli jostain irrottanut minua varten. Mariannen stanssilla lävistin tuon valkoisen tekstipaperin, joka sai vielä jäädä tyhjäksi odottamaan tilaisuuteen sopivaa tekstiä.

15.4.2011

Lila tyttö

This card with a WOJ stamp will participate in the Crafty Purple Frog Challenges "Texture and ribbon". Different textures can be found in the big paper flower and the small textile flowers, in the textured tinfoil ribbon (if that's what it's called in English), the ribbon and the paper. Thank you for looking!
Vieläkin tulee näitä leimakuvakortteja. Tämäkin kuva on leimattu ajat sitten Tampereen tapaamisessa ja väritelty akverellikynillä vasta nyt. Kuvan oikealle puolelle taustalle menin tölväisemään suoraan kynästä väriä paperin ollessa vielä märkä, joten jouduin sitten piirtelemään vähän lisää "kehystä" tuohon oikeaan laitaan, eikä se oikeastaan näytä yhtään hassummalta. Vasemman puolen kehystin Tampereen kädentaitomessuilta ostamallani kukkanauhalla.
Lilaa korttipohjaa jätin harvinaisen paljon näkyviin. Lisäksi taustalla on kahta kuviopaperia ja alhaalla pintakuvioitua leveää folionauhaa, jota toin Singaporesta. Kukan kerrokset ovat harvinaista kyllä samasta pussista eli Reprintin kukkia, keskellä timanttihaaraniitti.

Virtahepo ja perhonen

This is my entry for Your Next Stamp Challenge Blog "Texture it" with Motivet Stamps. I attached the small butterfly higher than the hippo, the flower is quite fluffy, the red paper on the backround has been embossed and the ribbon with hearts also adds texture to the card. The text says in Finnish (freely translated): "When you rejoice the little things, you can rejoice often." Thank you for looking!
Pintatekstuureja pyydettiin tähän haasteeseen. Akvarellikynillä väritetty Motivetin virtahepoleima sai kaverikseen saman valmistajan perhosen, jonka lävistin tosi harvoin käyttämälläni sydänlävistimellä ja kiinnitin kohotarralla. Punaisen taustapaperin embossasin Sizzixin kohokuviotaskulla. Sydännauha ja silkkikukka ovat Singaporen ostoksia, taustapaperi Papermanian Persimon Collectionista ja tekstileima Taitotaivaasta.

Aikuiselle naiselle

Koukussa kortteihin -haasteeseen kortti, jossa on pitsiä (tai kakkupaperia):
Tampereen tapaamisessa leimatun kuvan värittelin taustapaperin sävyillä akvarellikynillä ja lisäsin kimallusta Stickles-tuubista ja kullanvärisestä geelikynästä. Kuvan alla oleva viininpunainen paperi on kimaltava ja sen pinnassa on tuollainen "siveltimenveto"tekstuuri. Vasemmanpuolimmainen paperi on Papermanian Persimon Collectionista. Kultapitsin ostin Singaporesta Arab Streetiltä siitä ihanasta kangaskaupasta, jossa pitsejä valitessa loppui auton parkkimittarista aika ja täytyi lähteä kesken kaiken pois. Tähtinauha yläkulmasta on samalta alueelta nauhakaupasta. Tapaamisessa leimatun tekstin leikkasin kuviosaksilla ja värjäsin keltaisella akvarellikynällä ja kultaisella geelikynällä. Taakse laitoin kukan ja päälle kiinalaisen kolikon.

11.4.2011

Pullokortti

Koukussa kortteihin -sivustolla Anne antoi taas hienon oman haasteen: kuohuviiniä, kukkia ja kultaa. Järjestys saattoi olla joku toinenkin, mutta joka tapauksessa näin heti sieluni silmin kultaisen version tästä kuohuviinipullon muotoisesta kortista, jonka tein viime kesänä ystävämme häihin. Pitihän tämä kortti toteuttaa siltä istumalta!
Myönnetään: bambuverhoa alkaa tulla jo liikaakiin joka väliin! Verhon päällä ruusukartonkisuorakulmio ja lehdestä leikattu vintagekuva. Kuvan päällä pyöreä vintagetekstitarra ja kultaista tarrapohjaista kangasköynnöstä. Korttpohja oli kultainen korkea Tiimarin pohja, jonka leikkasin pullon muotoon. Kultaa tulee korteissa käytettyä paljon vähemmän kuin hopeaa, joten tämä haaste tuli oikeaan saumaan. Korkinsuojuksen saksin Sinellin paperista, päällä kukkanen Primaa ja Singaporen ruusua. Alareunassa kapeat paidanripustusnauhat, joiden päällä kultainen timantti ja alle kultalangalla kiinnitetty korusydän Singaporesta. Tämä voisi olla hääkortti, hääpäiväkortti, kihlakortti, tupaantuliaiskortti tai miksei vaikka ihan perusonnittelukorttikin.

Äijämäistä

Tein kortiksi tämän Tampereen tapaamisessa Elinalta leimatun islantilaisen tontunkin.
Kuva väritelty Inktenseillä. Taustapaperi Papermanian mustavalkoisesta Capsule Collection -paperikosta. Priman kukissa singaporelaiset heteet ja toisessa ruusunvarsikiekurassa kiinalainen minikolikko. Bambuverhoa suikale ja punainen nauha. Kaipa tällekin kortille joku käyttötarkoitus löytyy.

Tyttömäistä

Here are my "Girls & Swirls" for Stamptacular Sunday Challenge. Thank you for looking!
Näitä leimakuvakortteja tuleekin nyt näemmä sitten monen kuukauden edestä, kun olin pitänyt niiden kanssa pitkän tauon. Leimakuva tapaamisessa leimattu, väritys taas Inktenseillä, Tiimarin kulmaleikkurilla muotoilu. Pilkkupaper on salaisista toiveista, leveä folionauha Singaporesta ja pitsi muistaakseni Sinisiivestä. Kukkasten joukossa Priman kiekurasta leikeltyjä pätkiä.

Magnolia-haaste

Ainoa tuleviin lakkiaisiin sopiva leimakuvani oli tämä Tampereen tapaamisessa leimattu Edwin, joten pääsen ensimmäistä kertaa osallistumaan Magnolia-haasteeseen, jossa pojan perään huudellaan.
Värittelin kuvan Inktenseillä ja kuohuviinin kultaisesta geelikynästä märällä pensselillä väriä ottamalla. Taustapaperin olen tilannut Sinisiivestä, tylliruusut ovat Singaporen tuomisia ja lisänä pari ääriviivatarraa. "Kaislamatto" on pala bambuverhoa, jonka ystäväni oli heittämässä pois, mutta huomasi kysyä sitä ennen, keksisinkö sille käyttöä. Sitähän oli yllättävän helppoa leikata ihan saksilla ja se on näemmä tarpeeksi kevyttä korttiin!

10.4.2011

Poikakortti välillä

Tai voivathan tytötkin soittaa kitaraa ja tykätä näistä väreistä, ja mikseivät aikuisetkin! Sitä vain on helpompi koota korttia, kun kuvittelee mielessään jonkun tietyn kohderyhmän.
Motivetin leimakuva on akvarellikynillä väritetty, paperit Cupcaken paperikosta. Kortti aukeaa keskeltä kahteen suuntaan, joten sormeni paikka kuvassa paljastaa aukeamiskohdan. Vasemmalle aukeavan sivun reunassa on aaltopahvisuikale. Koristeeksi laitoin kiiltäviä nappeja ja väreihin sopivan eksyneen palapelinpalan. Yläkulmissa on vielä kolmiot hopeanvärisestä hologrammipaperista.

Keijuja 3D:nä

Here are two different fairy 3D-cards I just made. The latter one takes part in the Flutterby wednesday's open challenge. There's a Flower Fairy in that card, and the butterfly was made with a MS punch. Thank you for looking!
Kaksi keskenään hyvin erilaista 3D-keijukorttia tulin tehneeksi ihan peräkkäin. Nuorena pidin kovasti näistä kimaltavista korteista, vaikka niitä silloin saikin vain yksiulotteisina valmiskortteina. Saksan Idee-kaupasta ostin alennusmyynnistä arkin näitä keijuja valmiiksi stanssattuina. 3D-materiaalissa tämä kiiltävyys on haastavaa, koska se ei anna anteeksi yhtään taivuttelua tai raapaisua. Taustalle stanssasin rouheaa vaaleanpunaista Tiimarin paperia kiillon vastapainoksi ja korttipohjaksi puolestaan yhtä kiiltävää Sinellin perhoskartonkia. Kukkasen keskustassa on kimalteleva nappi, reunalla suosikkikiekurani salaisista toiveista ja ylhäällä muutama timantti.
Tämä luonnonmukaisempi, myöskin lapsuudesta tuttu, Flower Fairies -keiju sai myöskin kimaltavan Sinellin helmiäiskorttipohjan alleen. Samansävyisen, lehtikiekurakuvioisen skräppikartongin leikkelin kuvioita myötäillen taustalle. Kukassa on Singaporentuliaisheteitä, kolme kukkakerrosta ja alla luurankolehtiä Tiimarista. Juuri oikeansävyisen perhosen lähetti Jasu.

6.4.2011

Kukkanainen kortissa

Here is my entry for the Allsorts challenge "Blooming blossoms", and it's the first easel card I've ever made. I had always thought it would be much more complicated than it was! I cut some of the roses from the backround paper to make it look like the woman was in the middle of a garden. Thank you for looking!
Elämäni ensimmäinen telinekortti. Se olikin paljon odotettua yksinkertaisempi tehdä, eli tuskin jää viimeiseksi! Netin vintagekukkanaiselle leikkelin veitsellä mukavan paikan taustapaperin ruusupuskien väliin. Kulmat leikkasin Tiimarin kulmaleikkurilla ja säästäväisenä tyttönä käytin kulmapalatkin kortin alaosassa. Hienolle ruusuhaaraniitille kokosin kukan terälehdistä taustan ja värjäsin kukkaa Sticklesillä. Singaporen Arab Streetin kangaskaupasta ostettu pitsinyöri pitää kortin yläosan pystyssä. Taitotaivaan tekstileimasinta uskalsin käyttää Mariannen kiekurareunastanssilla tehtyyn soikioon, vaikka jännitin kovasti pilaavani sen.
Minnekäs muuten kortin antaja kirjoittaa terveisensä ja nimensä tällaisessa kortissa? Pohjaanko?

Lintukortti

Näitä Craft Superstoresta tilaamiani huopakyyhkysiä sovittelin aiemmin toiseen korttiin, mutta vasta nyt kelpuutin sellaisen valmiiseen työhön. Tällä kortilla osallistun Arkkikaupan lintuhaasteeseen. Kiitos katsomisesta!
Kuva on netistä, taustapaperi salaisita toiveista, pitsi Daisosta Singaporesta. Kukassa ainakin I am Rosesin kukkia ja Singaporesta tuotuja hologrammilehtiä. Nauha pitsin alla on ystävältä. Oikean reunan tarrapohjaisen nauhan alkuperää en enää muista. Kyyhkyn ympärille piirtelin geelikynällä lisää valkoista, ja Frosted Lace -Stickleskimalletta sivelin vähän sinne tänne. Blingblingin ja pastellivärien kanssa mennään jo vähän siinä rajoilla, onko tämä vintagekortti, mutta kai tätä kuvan perusteella voi sellaisena pitää.

Jaan tässä samalla idean, joka ei suinkaan ole omani, siitä, miten pitsin saa kiinnitettyä kaksipuolisella teipillä kauniisti. Ripottelin nimittäin näkyviin jääviin teipin kohtiin läpikuultavia mikrohelmiä, jotka estävät taraa keräämästä pölyhiukkasia ja tuovat oman säihkeensä korttiin. Lähikuvasta ne näkyvät ehkä paremmin:

5.4.2011

Keijukortti nuorelle

This card takes part in the following challenges: Charisma cardz "Bling and Sparkles", Paper Romance Challenges "Bling" and Papertake weekly "Anything goes". Thank you for looking!


Tästä Caritalta saadusta leimakuvasta tein kortin ajatellen nuorta tyttöä, ehkä valmistujaiskortiksi, mutta käyhän se moneen muuhunkin tilaisuuteen. Värittelin kuvan akvarellikynillä ja lisäsin kimalletta Sticklesillä ja geelikynillä. Hopeanmustakuvioinen taustapaperi on Sinellistä. Kukat salaisia toiveita ja ostoksia, Priman timanttikiekura Singaporesta.