15.11.2016

Rusetti vintagehaasteeseen

Here is my DT-card with a bow for our vintage challenge.

Tässä on mallikorttini Koukussa kortteihin -vintagehaasteeseen, jossa halutaan nyt nähdä "Rusetti". Tervetuloa mukaan! Tästä kokonaisuudesta niitä löytyy kaksikin, toinen on vintagekuvan tytön hiuksissa ja toinen lakanasuirosta solmittu koriste.
Taustapapereiden sinipunayhdistelmä näyttää mielestäni tosi raikkaalta, ja nuo kaksi saman väriyhdistelmän skräppipaperia ovatkin pyörineet vieretysten pinossa odottamassa yhteiskäyttöä. Nyt yhdistin niihin sinisävyiset kukat, joista isompaan sininen väri on leimattu kukkaleimasimella. Kumpaankin kukkaan stanssasin punaisesta nukkapintaisesta paperista keskustat, jotka kiinnitin haaraniiteillä. Kukkien alla on vanhasta kirjasta stanssattu lehdykkä. Kuviosaksilla kuvioarkilta leikkaamani perhospostimerkin lisäsin vasempaan yläkulmaan, joka kaipasi jotain.
Lakanasta solmittua rusettia en tällä kertaa kiinnittänytkään ompelemalla, kuten yleensä teen, vaan pistämällä siitä läpi koristeneulan. Kerrankin neula on hyvässä käytössä. Olen sattumalta voittanut niitä useammankin sarjan arvonnoissa, mutta niitä tulee harvoin laitettua kortteihin, kun ne ovat minusta niin ison ja kömpelön tuntuisia käyttää.
Otin kuvan välillä siitäkin, mikä valmiissa kortissa jää katsojalta piiloon. Stanssaan nimittäin säästeliäänä tyttönä yleensä aina kuviopapereitten näkymättömiin jäävistä osista paloja pois myöhempää käyttöä varten. En varmankaan ole ainoa, joka näin tekee? Nauhoille ja pitseille teen saman tempun.
Tältä näytti kortin nurja puoli ennen sen kiinnittämistä korttipohjan kanteen. Oikeassa alareunassa näkyy pala Bilteman kaksipuolista teippiä, jolla varmistin koristeneulan ja sen mukana rusetin paikallaan pysymisen. Haaraniiteillä on hirveän kätevää kiinnittää kukkia kerroksineen taustapaperiin, kunhan muistaa kiinnittää taustat korttipohjaan vasta viimeiseksi, jotta kannat jäävät piiloon. Tästähän tuli oikein Niksi-Pirkkapostaus :D

2 kommenttia:

  1. Mä yritin aluksi käyttää noita piikkejä, mutta en tykännyt kun olin muutaman kerran pistänyt itseäni. Ajattelin ettei kortin saaja tarvitse heti saa piikkiä kun aukaisee kuoren.

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!