15.3.2012

Helmiä ja kiekuroita

Our theme at It's all about the Vintage and Beauty Challenge this fortnight is "Pearls and swirls", so welcome to join us with your creations inspired by the past! I made an easel card with marine decorations using the Pixie Cottage digital stamp called "Pirate ship" I got from Michelle's Scrapbooking and More. The second card was made with the lovely digital stamp called "Rosalee" from Delicious Doodles.
Tervetuloa osallistumaan It's all about the Vintage and Beauty haasteeseen, jossa aiheena tällä kertaa on "helmiä ja kiekuroita"! Ensimmäiseksi tuosta yhdistelmästä tulee mieleen tyttömäinen kortti, ainakin itselleni, joten valitsin ihan tarkoituksella poikamaisen kuvan Michelle's Scrapbooking and Moren digileimoista ensimmäiseen korttiini.
Tein taas telinekortin, jotta sain siihen mahtumaan muutakin kuin tuon leimakuvan. Korttipohja on kraftia. Väritin merirosvolaivan akvarellikynillä ja tein siihen sumua pyyhekumilla ja gessolla. Tuokin idea sai alkunsa vahingosta, kun koko leima pyyhkiytyi yhdestä kohtaa pois yrittäessäni korjata väritystä ennen veden lisäämistä. En ole vieläkään saanut aikaiseksi etsiä paperia, jolla meidän tulostimemme jälki pysyisi kunnolla. Nyt kuvan voisi myös tulkita esittävän meren pohjassa makaavaa laivaa.
Aarrearkkun kolikot väritin geelikynällä ja lisäsin reunan yli roikkumaan helminauhoja. Koristekiekurat tein Marianne Designin stansseilla ja väritin akvarellikynillä merikasvien näköisiksi. Kannen alareunassa on koristehiekkaa kaksipuoliselle teipille kiinnitettynä. Nauhataivaan helmikoristeinen kiedottu nauha pitää kantta pystyssä.
Jalustan taustapaperi on Priman Moulin Rouge -paperikosta. Kiinnitin reunoille simpukoita, joista yhteen liimasin pikaliimalla helmen. Silkkikukan muovinen keskusta toimittaa merikasvin tai -siilin virkaa. Oikeassa reunassa on myös Inarijärven kartasta pala, johon on merkitty aarten paikka. Liekö laiva haaksirikkoutunut ennen sinne ehtimistä, kun aarre yhä on koskemattomana paikallaan?
Toinen korttini onkin tätä perinteisempää helmi- ja kiekuratyyliä. Digileiman väritin taas akvarellikynillä, mutta ruusut on "puettu" vaaleanpunaisesta paperista. Allaolevasta kuvasta näkyy, millä tavalla kuvan pystyy stanssaamaan, vaikka siinä olisi reunan yli meneviä osia. Digikuvan oikealla puolella on Mariannen stanssilla tehdyt ja metalliroosalla musteella värjätyt reunakoukerot, jotka erottuvat kuvassa harmittavan huonosti. Taustapaperissakin on kiekuroita, kuten myös kukan alta tulevassa helmikiekurassa, ja lisää helmiä löytyy Nauhataivaan söpöstä helminauhasta. Taustapaperin reunat ressasin ja korttipohjan reunat suttasin gessolla.
Tämän vinkin löysin netistä, joten en ota kunniaa itselleni. Olin aiemmin harmitellut sitä, että stansseilla leikattaessa ei pysty jättämään mitään reunojen ulkopuolelle, mutta eihän se onneksi niin olekaan! Ulkonevat osat pitää vain ensin leikata veitsellä sen verran pitkältä, että stanssin saa pujotettua niiden alle. Stanssin paikallaan pysyminen mankeloitaessa kannattaa varmistaa maalarinteipillä. Mukavia askarteluhetkiä! Haasteen palkinnot tarjoavat:4 kommenttia:

 1. Huiman kauniita kortteja molemmat!! Tykkään!
  Kiitos myös stanssin käyttövinkistä - tulee takuuvarmasti käyttöön :)

  VastaaPoista
 2. Hauska keksintö tuo sumu :) Ja kiva pieni kartta. Hienoja kortteja molemmat.

  VastaaPoista
 3. Very sweet, thanks for sharing!
  Hey, we have a giveaway here, please come join in the fun - http://www.pixiedustpaperie.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Hienot kortit! Laivakortti suorastaan aivan mahtava! :)

  VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!