31.1.2014

Zetti ja Steampunk ATC:issä

I took part in an ATC-trade with the themes "Zettiology" and "Steampunk". These cards are my very first attempts on both of the styles, which were surprisingly difficult for me to follow, but probably I'll continue practicing, because I love challenging challenges. The last two cards are the ones I received from my trade-partner Anu-Riikka for my collection. I like them a lot, especially the one with the cat, because I'm a bassist myself, too!

Osallistuin FB:n ATC-ryhmässä kahden ATC:n vaihtorinkiin aiheilla "zetti" ja "steampunk". Kumpaakaan tyyliä en ollut aiemmin kokeillut, joten minun oli suorastaan pakko tarttua haasteeseen, joka osoittautuikin yllättävän hankalaksi. Harjoituksia siis todennäköisesti jatketaan, varsinkin zettiosastolla, jonka vinksahtanut iloisuus teki minuun vaikutuksen.
"Ymmällään" on tämän ATC:n nimi. Se oli omakin tuntemukseni, kun aloin korttia rakennella, ja huomasin, ettei zettiologia ollutkaan niin helppoa toteuttaa kuin kuvittelin. Naisen kasvoista olin leikannut silmän pois jo aiempaan projektiini, ja nyt liimasin aukkoon kimalteella täytetyn paperinpalan. Vartalo on lelukirahvilta ja siivet Siskon kirjekuoreen leimaamalta perhoselta. Taustalla on pala Uudenkaupungin murteella kirjoitetun kirjan sivua, jonka päällystin osittain liekkikuvioisella kuultopaperilla ja osin servietin valkoisella kerroksella, johon suihkin mistejä ja liimasin pinkin servietin suiroja. Rajapinnoille leikkasin piirtämäni koukerot, joissa on tyyliin kuuluvaa mustavalkoraitaa, vähän muunneltuna tosin. Olen erittäin kriittinen omaa kynänjälkeäni kohtaan, joten tämän enempää en nytkään uskaltanut raapustella. Kehystin kortin TH:n filminauhastanssilla tehdyillä reunuksilla, ja lisäsin muutaman mustan kukkakynsitarran koristeeksi. Lisää asennetta kirahvinaiselle sain liimaamalla kaulaan pätkän ketjua.
"Marie Curie" on tulkintani steampunkista, johon ymmärtääkseni kuuluu myös tämä tieteellinen keksintöpuoli. Kuvan leikkasin vanhasta historiankirjasta, tekstit ja yläreunan kemiallisen kokeen kuvan Chronology-paperikosta, joka on Anun Putiikeista. Oranssi mies taas on Crafty Individualsin kuvasta revitty, kuten myös sana "shadows". Taustalla on kemiallista tekstiä vanhasta Nuorten luonnonkirjasta. Tekstin päälle leimasin oranssia koukeroa. Mustaa mustetta ja tussilla piirrettyjä pisteitä lisäsin reunoille reilulla kädellä. Etualalla liihottaa jouluvalon polttimo siipinään stanssatut kiekurat. Ylänurkkaan lisäsin vielä sirkkarenkaan. Tämä oli minulle ATC numero 97, eli satanen lähestyy!
Pariltani Anu-Riikalta sain nämä kortit:"TIK TAK! says metronome" ja "TIK TAK! Time is running out". Kiitos! Pidän niistä kovasti, varsinkin tuosta hyväntuulisesta kissasta, basisti kun olen itsekin.

2 kommenttia:

  1. Tosi hienot kortit olet tehnyt atc #1 haasteeseen. Minullakin oli ekat näistä aiheista, ja todellakin sai rutistaa!!!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa mukaan Haitarikirja Helmikuuhun: http://tatipunainen.blogspot.fi/search/label/haitarikirja%20helmikuu

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!