23.8.2021

Poikakortti

Something different from me: image from Lili of the Valley, background embossed paint residue paper, some stamps and stencils. In the end you can see my hint for using aperture card blanks, if you have no use for the aperture on the front panel.

Välillä on hauskaa tehdä jotain erilaista, joten kokosin reippaan poikakortin Lili of the Valleyn kuvasta. Alkusysäyksen antoi Sinellin alehyllystä löytynyt stanssi- ja leimasetti, josta käytin tähteä, timanttia, viiriä, nuolta ja tekstejä.

Kuva oli jo valmiiksi muotoonleikattu ja väritetty, joten pelkkä koristelu jäi omalle vastuulle. Tein pitkästä aikaa kortin postikorttikoossa ja käytin sinistä aukkokorttia ylösalaisin, jolloin aukko jää takasivulle. Oikean reunan "viirin" pilkullisen kuvioinnin leimasin hopeanvärisellä musteella telanpuhdistuspaperille ja stanssasin viirin sitten irti. Samalla stanssilla leikkasin myös timantin alle valkoisesta paperista viirin, johon leimasin yhden setin tekstivaihtoehdoista. Timantin tein peilikartongille kohokuvioivalla stanssilla, ja lisäsin päälle setin leimalla särmät. Myös oikean reunan nuoli on tämän setin stanssilla telanpuhdistuspaperista tehty. Nuolen toinen pää on taitettu kortin sisälle. Memoryboxin tähtikiekurastanssilla mustasta paperista leikatun kuvion pilkoin alareunaa koristamaan.
Taustapaperina käytin telanpuhdistuspaperia, jonka embossasin kohokuviointikansiolla. Pyyhkäisin pintaan hiukan hopeanväristä mustetta suoraan tyynystä, jotta kuvio erottuisi paremmin. Huomaat ehkä, että laitoin paperin kohokuviointikansioon tavallaan väärinpäin, koska kuviointi ei ole kohollaan vaan kuopalla, mutta pinta näyttää hienolta tälläkin tavalla. Stanssilla telanpuhdistuspaperista leikattuun tähteen tein kehyksen liimaamalla tähden peilikartongille ja leikkaamalla ääriviivojen ulkopuolelta. vasemmassa yläkulmassa on tummansininen mattapintainen haaraniitti ja tähden alla lilasta harsopaperista leikattu suikale, joka jäljittelee oikean reunan viirin muotoa.
 
Tästä kuvasta näkee timantin kimalluksen ja kohokuviot paremmin.
 
Tässä on vinkkini ilman käyttöä jääneille aukkokorttipohjille! Kun kortin kääntää ylösalaisin ja kiinnittää takakanteen toisenvärisen kartongin, saa sisäsivulle kehystetyn tilan tekstille.
Takakanteen kiinnitin vielä kortin väreihin sopivan Gelli Platella kuvioidun paperin, johon leimasin puumerkkini.
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!