14.1.2023

Kädettömät skinnyt

Two skinnys with collage-characters. I'm an "old school" collage maker, so all the body parts are cut from magazine images. I really get in a flow, when I find a perfect match, while combining different parts.

Joululoman jälkeen minulla näköjään iskee aina keräilykortti-inspis, kun olen ollut askartelutavaroiden ulottumattomissa reilut 2 viikkoa. Kuusi ATC:tä on jo syntynyt ja eilen sain valmiiksi nämä kaksi skinnyä, joita yhdistää kädetön keskivartalo. Vaihdoin kumpaisenkin skinnyyn.

"Kiltisti poseerattu" -kortin kissanpäälle olen sommitellut kahdet ihmisen hiukset jo 90-luvun alkupuolella, kun lukiolaisena aloittelin näitä kollaasihommia. Kirjekuorellinen hahmoja tai niiden osia löytyi lapsuudenkodistani, ja toin ne jatkojalostukseen kotiin. Vartalo on veistos ja pyrstö Pirkka-lehden hauelta, jonka päästä tein kortin jo aiemmin.
Taustapaperi on gelliprintti, jota täydensin läpinäkyvällä kohojauheella embossatuilla palloilla. Teksti sopii hankalaan asentoon. Kehykset piirsin mustalla tussilla ja yhden timanttikuplan lisäsin yläkulmaan.
"Tähtitieteelliset vaatimukset" -kortin kalanpää on viimeinen pää isosta ruoka-artikkelin kuvasta, jossa oli leikkuulaudallinen (ehkä) silakoita. Aiemmat kortit olivat ATC-kokoa. Vartalo on hajuvesipullo, päähine rakennuksen tornikupoli ja jalat juoksevalta ihmiseltä. Jalat olivat vielä leveämmässä asennossa, joten leikkasin ne irti toisistaan ja kavensin kulmaa kortin leveyteen sopivaksi. Kuvaamisen jälkeen laitoin vielä glossyllä kiiltoa kalan silmään.
Taustapaperi on leimailulla täydennetty gelliprintti ja kehykset piirretty tussilla. Tekstin yhdistin kahdesta kirjasta ja värjäsin suikaleet keltaisella huomiokynällä. Jää katsojan päätettäväksi, juokseekö hahmo tähtien perään vai vaatimuksia pakoon.
 
Näitä oli hirveän hauska tehdä, ja olin ihan flow-tilassa, kun osaset alkoivat löytää toisensa. Teen kollaasit edelleen vanhalla tyylillä eli leikkelen kuvat aikakauslehdistä, joten valtavaa valikoimaa kutakin ruumiinosaa ei ole oikeassa koossa aina tarjolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!