3.10.2009

Tilaushääkortteja


Vuonna 2009 sain ilokseni kolme hääkorttitilausta ystäviltäni ja löysinkin googlettamalla ihanan mallin, josta halusin tehdä omat versioni kullekin parille sopiviksi. Kortti aukeaa keskeltä, jolloin morsian lähtee vasemmalle ja sulhanen oikealle. Ensimmäinen hääkutsu oli tummanruskea, joten korttipohjaksi valitsin suurikuvioista tapettia, jota olin saanut toiselta ystävältäni. Morsiuspuvun suunnittelu oli kaikkein hienointa näissä korteissa, ja tähän malliin tein kiiltävästä efektitarrapaperista helman ja helmikuvioidun yläosan. Leikkasin yläosan ensin kaksipuoleisesta kontaktimuovista, jonka kiinnitin puvun päälle, sitten kiinnitin pitsinpalan kontaktimuoville ja ripottelin päälle kirkkaanvalkoisia askarteluhelmiä. Lopuksi irrotin pitsin ja ripottelin hopeanvärisiä helmiä väleihin. Sulhasen puku rusetteineen ja nappeineen on leikattu tapetista ja paita helmiäispaperista. Kortin takaosaan keskitin taustatapetin suuren koristekuvion ja sisäosan koristelin leimaamalla ja boordilävistämällä tekstipaperin reunat.

Seuraava kortti lähti purppuranpunaisiin häihin. Tässä kuvassa kortin rakenne näkyy paremmin. Morsiamen mekko oli tällä kertaa kokonaan Papruksen kohokuviopaperista leikattu, reunat leikattu kuviosaksilla ja yläosaan kiinnitetty Tiimarin timantteja. Vyön ja rusetin näpersin valkoisesta nauhasta, rusetin päät ovat helmiäispaperia ja peräisin Tiimarin korttipaketista, kuten myös rusettia koossa pitävä timantti. Miehen puolelle korttiin liimasin mustaa ohutta kartonkia, kaulukset ja napit ovat mustaa tarrapaperia ja paita helmiäispaperia ja rusetti pinkkiä ohutta paperia. Ääriviivakulmatarra tasapainottaa kokonaisuuden. Kortin taakse liimasin valmiin valkoisen kohokuvioidun sydämen Tiimarin korttipaketista ja sisäosat koristelin kuten edellä.


Kolmannessa kortissa käytin taas kutsun värejä musta-hopea, ja tällä kertaa tein kortin valmiille Tiimarin korttipohjalle. Morsiuspuvun yläosassa helmikoristelu hopealla ja valkoisella, joita ennen rajasin reunat punaisilla askarteluhelmillä. Alaosa Sinellin kiiltävää efektipaperia, helma leikattu kuviosaksilla. Kortin oikealla puolella taas musta kartonki, jonka päälle leikattu valkoisesta helmiäispaperista paita, mustasta tarrasta kaulukset, musta-hopeisesta Tiimarin kuviopaperista rusetti ja skräppäystarrojen reikien "täytteistä" napit. Kulmiin testailin uuta Fiskarsin kulmalävistäjääni, somisteena timantit. Takakannessa lävistin pääsi kunnolla oikeuksiinsa, musta paperi samaa kuin miehen rusetissa, lisänä Tiimarin korttipaketin ruusu.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!