28.5.2011

Iloisia vintagekortteja

Sain tilaukset vintagekortista 50-vuotispäiville ja iloisesta valmistujaiskortista, ja tein tavoistani poiketen melkein samanlaiset kortit.
Hymyilevä nainen vintagekuvassa onkin jännittävää kyllä melkoinen harvinaisuus, koska enemmän tulee vastaan noita huvittavankin totisia tai haikeita ilmeitä. Myös tuossa korttipohjaksi käyttämässäni skräppikartongissa yhdistyvät harvinaisesti iloiset värit ja vintagetunnelma. Pidän myös pohjan vaaleudesta. Kuvan ympäristöä rauhoittamaan tarvittiin yksiväristä paperia, ja tuo kasvinosilla koristeltu ohut beige paperi oli kuin tehty siihen paikkaan. Singaporesta tuodun vaaleansinisen pitsin väri on sama kuin taustassa, ja myös Priman kukkasten punaiset ja oranssit toistuvat korttipohjassa. Viime silauksen antavat pronssinväriseksi musteutettu perhonen ja kolme tummanruskeaa helmeä. Tämä on se 50- vuotispäiväkortti.
Hyvin yhteen pelaavia perusosasia en alkanut muutella tähän aikuisen naisen valmistujaiskorttiin, joten vain koristelussa on eroa edelliseen. Kortin oikean reunan koristelin Fiskarsin boordilävistäjällä, kukka on hiukan erilainen kuin yllä, ja sen alle laitoin Mariannen stanssilla ohuesta pahvista tekemäni kiehkuran. Päivänsankarin nimi toivottiin korttiin, joten kirjoitin sen kirjainleimasimilla pikkutagille, jonka olin vanhentanut Antique paper -musteella. Tagin reiässä on messinginvärinen sirkkarengas, reiässä harmahtava nauha ja kulmassa kankaisesta kukkapitsiketjusta leikattu punainen kukka, jonka päällä lävistimen ylijäämäpalakukka.
Kesti muuten jonkun aikaa, ennen kuin opin käyttämään noita irtokirjainleimasimia. Sain ne arvontavoittona Jasulta, ja ne ovat kirkkaitta akryylileimoja, joten ne saa siististi leimaamalla yhden kirjaimen kerrallaan edellisen kirjaimen päälle tarkasti sihdaten. Tekstistä tulee melkein kuin käsin kirjoitettua kaunoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!