7.11.2012

Joulumaratoonin rasiat

Two boxes made for the Christmas challenges of the Finnish card crafters' community. The tea box was made using these instructions and the match box is a ready one that I decorated.
 
Sain tehtyä ajallaan kaikki 10 Koukussa kortteihin -yhteisön joulumaratooniin osallistuvaa työtä, ja tässä pari julkaisematta jäänyttä rasiaa.
Ihana teerasian ohje löytyy täältä. Käytin Twinings Voyage -teepussien väritystä ja tein rasiastani kokonaan mustakultaisen. Ulkoreunoilla on lahjapaperia ja sisällä paksumpaa kuviopaperia. Etureunassa yksinkertaisena koristeluna vain Marianne Designsin lumihiutale- ja kiekurastanssilla leikatut kuviot. Kiekura meinasi hukkua taustaan, joten töpöttelin siihen kultaiella geelikynällä pisteitä.
Tyhjänä rasia näyttää tältä. Kokosin sen mustasta Lidlin kartongista, joka on tosi tukevaa. Stanssasin koristeläpän yläreunan Tim Holzin reunastanssilla. Ajattelin ensin laittaa taustalle kultapaperin, mutta mielestäni reiät olivat sittenkin näyttävämmät täyttämättä.
Leima on Crafty Individualsin, ja ihan tuore ostokseni Kitiltä, kiitos! Se on embossattu kultaisella jauheella mustalle paperille. Leimakuvan reunaviivat piirsin embossauskynällä. Reunoilla on lävistimellä tehtyjä lumihiutaleita kultapaperista.
Tässä on tämän työn "se jokin". Olen joskus ostanut askartelukäyttöön jostain poistomyynnistä kynttiläkransseja täynnä näitä pikkuruisia kulkusia, jotka soivat oikeasti! Irrotin nyt niistä kaksi, pujotin rautalankaan, jonka kieputin pensselinvarren ympärillä jouseksi ja kiinnitin rasian yläreunaan.

Tulitikkuaskista onkin vähemmän kuvia. Ostin kaupasta keskipitkän tikkurasian, jonka tuunasin tämännäköiseksi:
Minkähän valmistajan leima tämä Lucia on? Sekin on kirpparihankinta. Varjostin mekkoa vain ihan vähän vaaleansinisellä. Värilliset osat väritin Inktenseillä, mutta kynttilän valorenkaan "pyyhin ensin pois" valkoisella geelikynällä ja piirsin sitten uudelleen keltaisella yliviivaustussilla. Mekon vasemman puolen helmaa leikkasin ensin irti saadakseni Spellbindersin stanssin pujotettua sen alle stanssausvaiheessa.

Maskasin tytön post it -lapulla ja soikion reunat stanssilla itsellään, ja värjäsin sitten taustan Old Paper -musteella sekä leimasin siihen kiekuroita ruskealla. Taustapaperissa, jota sain Ailalta Pirkkalan tapaamisessa on vanhaa saksankielistä tekstiä, kiitos! Vanhensin sitä reunoista lisää ruskealla musteella.

Raapaisupinnan jätin ennalleen, mutta muut kolme sivua koristelin vihertävällä kuviopaperilla. Takapuolelle stanssasin ja musteutin tekstisoikion, johon maskasin muutaman lumihiutaleen. Samoja hiutaleita on myös koristeina kuten myös havunoksa uusimmasta stanssisetistäni. Ääriviivatarratekstien suoraan asettelu onkin taiteenlaji sinänsä, mutta tällainen tekstistä tuli tällä kertaa.

2 kommenttia:

  1. thats fantasiv Sanna
    Hello from Elma

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania molemmat! Vaikka toi tikkuaski onkin näennäisesti suht yksinkertanen, niin oot nähny siinä hirveesti vaivaa ja se on kyllä tosi kaunis! :)

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!