27.1.2016

Sailan tuplavaihto

I received the first four cards and made the latter two with Chaplin. In this swap we send  two ATC's together with two small images to the organizer, who then randomly selects two people to receive the ATC's and one person to receive the images. That person then makes two ATC's using those images and sends them back to the person, who had selected them. The images I sent were the pink house and the lady with the feather on her head, and look, how beautiful cards I got from Manumiina! My images were two identical silhouettes of Chaplin, and I made a pair of ATC's using my Octopode factory Chaplin stamp, napkins, gesso and newspaper pages among other things.

Tunnustan sen teille nyt: olen kuskailija. Otan siis käteeni jonkun tavaran aikomuksenani viedä se paikalleen, ja sitten laskenkin sen ajatuksissani käsistäni johonkin ihan muualle, ja vähän ajan päästä kadonnutta tavaraa etsitäänkin sitten ympäri taloa. Viimeksi niin kävi kameran akulle, jonka vein alakertaan laturiin. Sailan tuplavaihdon kortit jouduin siis tähän hätään skannaamaan. Onneksi olivat litteitä töitä! Kiitos taas Sailalle vaihdon järjestelyistä!
Arvottuina kortteina sain Siskolta ylemmän "1922"-ATC:n, ja Armiidalta alemman "Talitintin lounaan". Ihan minun värimaailmaani osuivat molemmat. Kiitos!
Toiseen osaan lähetin kuvat vaaleanpunaisesta talosta ja höyhenpäisestä naisesta peltipurkin kuvituksena, ja näin upeat ATC:t Manumiina teki niistä! "Marilyn asui täällä" vasemmalla ja "Kaiken takana on mies" oikealla. Tosi hienot kokonaisuudet ja keskenään yhteensopivat, vaikka lähetetyt kuvani olivatkin niin erilaiset. Kiitos paljon Manumiina!
 
Minulle osuivat tehtäväksi Silpputehtaan Siskon kortit, ja hän olikin ovelasti laittanut käytettäväksi kaksi samaa kuvaa, eli  leimatut Chaplin-silhuetit. Menin nyt matalasta aidan kohdasta ja tein hyvin samantyyliset kortit, mutta toisaalta näistä tuli nyt ihan selkeästi pari. Lopputulos näyttää samalta, mutta tekotavassa tapahtui korttien välillä oppimista.
 
"Chaplin Venäjällä" -kortissa taustalla on venäjänkielistä Gelli platella värjättyä sanomalehteä, johon suihkin lisäksi keltaista mistiä. Seuraava kerros tuli maskin läpi levitellystä gessosta ja punaisista revityistä lautasliinasuikaleista. Irralleen leikkaamani silhuetti pääsi pohjan päälle seuraavaksi, ja sen päälle laitoin valkoisen serviettikerroksen, johon olin leimannut Octopode factoryn Chaplin-kasvot. Leima pääsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön, vaikka on ollut minulla jo kauan. Siinä vaiheessa, kun sudin tämän kerroksen päälle liimavesisekoitusta, tajusin, että valkoinen lautasliina peittää taustaa ja hahmoa liikaa, joten nypin ja rapsuttelin kosteaa lautasliinaa sieltä täältä irti, jolloin edellisiäkin kerroksia irtoili jonkun verran, ja mikäs sen parempi lopputuloksen kannalta! Viimeistelyt tein punaisella tussilla.
"Chaplin Suomessa" -kortissa jätin vähemmän sattuman varaan, ja tein asiat toisessa järjestyksessä. Pohjalla on revittyjä suikaleita gessolla suditusta Aamulehdestä ja parista eripaksuisesta valkoisesta paperista. Niiden päälle töpöttelin sinistä ja hopeanväristä leimamustetta maskin läpi. Pohjan päälle leimasin Chaplinin embossausmusteella ja mustalla jauheella. Sitten oli silhuetin vuoro päästä korttiin, ja päällimmäiseksi kiinnittelin sinne tänne vesiliimaseoksella sinivalkoista lautasliinaa. Reunaviivat tein mustalla tussilla. Siskon kanssa olimme muutenkin aikeissa vaihtaa ATC:itä, joten pääsin yllättämään näillä tupliskorteilla samassa kuoressa.

3 kommenttia:

 1. Kiitos osallistumisestasi :) Hienoja kortteja kaikki!

  VastaaPoista
 2. Laitankin linkin tänne niin löytyvät nuo selostukset Chaplinkorteista. Hieno vaihto!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kortit ovat tulleet perille.
  Nuo Chaplin-kortit ovat ihan huippuja!

  VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!