7.10.2018

Tuplikseen tekemäni kortit

I made these two ATC:s for a trade, using a vintage girl and a bird Apris had sent me.

Sain Aprikselta tiedon, että Tuplavaihdon kakkososaan hänelle tekemäni ATC:tkin ovat saapuneet perille, joten tässä ne nyt ovat.
"Odotettu päivä" -nimiseen korttiin käytin Apriksen lähettämän vintagetyttökuvan, jonka pienensin stanssilla sopivaksi. Taustapaperi on kirjan sivua, joka on saanut gessopesun ja hentoja leimailuja. Etualalle leikkasin käytetystä postimerkistä hevoskarusellin ja lisäsin sen alle tekstilippusen leikekuvavihkosta sekä kukan, johon kerrostin kaksi kuviolävistimellä tehtyä ja yhden valmiskukan haaraniittikeskustan avulla. Haaraniitin värjäsin pinkiksi kynsilakalla. Lisäsin pari helmeä, pyöristin kulmat ja musteutin reunat ruskealla.
Saadakseni korttiin kolmiulotteisuutta, käyristin tekstileikkkeen ja kiinnitin sen yhdestä kohdasta kohotarralla.
Tämän kortin nimeksi annoin "Mitä ihmettä?". Siihen käytin Apriksen valitseman lintukuvan, jonka sain mahtumaan korttiin tähän vinkkeliin asetettuna, kun leikkasin sen valkoisia reunuksia hiukan kummastakin reunasta. Pohjapaperi on gessotyöpajassa värjätty ja suihkeilla kuvioitu. Alakulmaan laitoin leikeperhosen, jonka siivet ovat kohollaan ja yläkulmaan kukan, jonka keskusta näkyy tarkemmin alla olevassa kuvassa. Yläreunassa on kapea pitsinauha, jonka keskelle leikkasin nuottisuikaleen washiteipistä. Kulmat on taas pyöristetty ja musteutettu ruskealla. 
Kukan keskiosassa on niin pieni yksityiskohta, ettei sitä meinaa edes nähdä paljaalla simällä. Leikkasin siihen Anne Geddesin kalenterimainoksesta orkidean, jossa nukkuu pieni vauva. Taustalla olevaan kukkaan laitoin kultahileistä kimalleliimaa, jotta se sopisi yhteen kimaltavan linnun kanssa. Minusta näitä kortteja oli tosi mukava tehdä, kun haastetta oli juuri sopivasti.

2 kommenttia:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!