9.9.2010

Vintagepariskuntia

Edelliset osallistumiseni Koukussa kortteihin -sivuston haasteisiin ovat näemmä kaikki olleet vintagekortteja, joissa on pariskunnan kuva! Seuraavalla kerralla lupaan tehdä jotain muuta.
Ruskea kortti Taitotaivaan köynnöshaasteeseen. Olin aikeissa tehdä kortin siniseen vintagehaasteeseen, mutta sitten tämä netistä tulostettu kuva ja kauniin ruskea skräppikartonki löysivät toisensa, enkä mitenkään voinut olla kokoamatta niistä korttia! Kehykset tein kartongista, köynnöskiekuran olen saanut Marilta, pitsi on vanhasta paidastani purettu. Kukissa Sinisiivestä tilattuja ruskeita ja Outilta saatuja valkeita kangaskukkia, vaaleanpunaiset timantit Villakeijun Johannalta ja vaaleanpunavihreät I Am Rosesin lehdet kk-haastearvontavoitosta. Oikean yläkulman taitoin ja kiinnitin haaraniitillä; alle laitoin vaaleanpunaista kuitupaperia. Kulmaleimasimen käyttöä kuvan vasemmalle puolelle harmittelin jälkeen päin, mutta siinä leima nyt on ja pysyy. Jokin pienempi koriste olisi sopinut tuohon paikkaan paremmin. Tuo kuva ja värit ovat kuitenkin niin ihanat, että kokonaisuutena kortti miellyttää kyllä silmääni.
Sininen ei ole minun värini, mutta jos valita saa, niin tämä kylmä vaaleansininen on se sävy, josta pidän eniten. Tämän kortin tein Koukussa kortteihin vintagehaasteeseen, jossa piti olla sinistä. Kuva netistä, paperit Sinisiivestä; reunat ressasin ja värjäsin ruskealla musteella. Kukat ja sininen timantti ovat haastearvontavoittoja, rusetti irronnut tai saatu joskus jostain ja perhosriipus muistaakseni Juju-kerhon liittymislahjana tulleesta helmipaketista. Napin on päällystänyt ja minulle lähettänyt Tuire. Alareunan leveä läpikuultava nauha lehtikuvioineen on ilmeisesti jonkun vaatteen merkkilapusta, koska sen yläreunassa luki "Giorgia".
Arkkikaupan haasteen valkoinen väri jäi kummittelemaan päähäni, joten halusin tehdä tämän kuvan ympärille täysvalkoisen kortin. Tällä kertaa otin vastaan Koukussa kortteihin haaste #12:n, jossa pyydettiin tekemään korttiin itse kukkia, mielellään kerrottuja. En ole aiemmin tehnyt kolmiulotteisia kukkia muuten kuin lävistinkukkia kerrostamalla, joten koetin muistella Koukussa kortteihin -sivustolla aikaisemmin näkemiäni kukantekovideoita. Valkoisesta kopiopaperista leikkasin kuviosaksilla spiraalin, jonka kokosin "ruusuksi", tosin nyt jälkikäteen videon uudestaan katsottuani taisin rullata kukan kokoon väärältä puolelta. Keskelle työnsin Siskon heteitä. Seuraavaan kerrokseen leikkasin silkkipaperista ympyröitä, jotka rypistin ja kokosin kerroksittain auki. Vieläkään kukan pulleus ei riittänyt, joten leikkasin alle vapaalla kädellä kukan kopiopaperista ja käyristin sen reunoja reilusti alaspäin. Nyt muoto kelpasi, mutta koko oli tähän korttiin liian pieni, joten leikkasin vielä Fiskarsin boordilävistimellä kuvioituun suikaleeseen lovet saadakseni alimmaiseksi pitsireunaisen ympyrän. Lehdet taittelin Make it with paper -kirjasta muistelemani ohjeen mukaan haitarille ja niihin olen oikein tyytyväinen. Kaikkiin reunoihin tuputtelin ruskeaa mustetta. Ei minusta kyllä tämänkään jälkeen tule kukantekijää, koska koin homman aika työlääksi suhteessa lopputulokseen. Minun on myös vaikeaa hyväksyä kukan epätäydellisyys, vaikka sellaisiahan kukat luonnossa oikeasti ovat!

Muina koristeina kortissa ovat Eurokankaan kilopitsi, (Miten en ole aiemmin tajunnut käydä siellä edullisia pitsejä penkomassa?) johon pujottelin melkein valkoisen paidanripustusnauhan, tarrahelmet ja embossatun valkoisen kulmaleiman päällä kuviolävistäjäkukka paljettikeskustalla. Valkoisen korttipohjan päälle liimasin hohtavan reikäharsopaperin mattapuoli päällepäin. Naisen sormeen liimasin timantin sormukseksi, joten tämähän kävisi vaikka hääkortiksi.

1 kommentti:

  1. Hyvältähän tuo kukka näyttää :)

    Tosin, en minäkää ole usein tyytyväinen omiin kukkiini.

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!