2.9.2013

Piian lasinalusdeco

Two deco pages for a fellow crafter. She sent two black and white photos and two cardboard coasters to decorate. I had great fun making them. The text on the first page is a citation of somebody wining about, how the summer will soon be over, and it'll be a cold and snowy winter etc. I found it kind of funny to add such a contrasting statement to the picture! On the backside of the page someone answers, that there's no use talking like that in such a warm and sweet summer day. The text on the second page says "Welcome".

Facebookin ATC- ja decoaskartelun harrastuspiirissä Piia kyseli kiinnostuneita osallistumaan lasinalusdecoon, jossa hän lähetti vanhat valokuvat ja blankot lasinaluset koristeltaviksi. Valmiista lasinalusista hän kokoaa itselleen kirjasen. Lähdin tietysti mukaan ja tällaiset sivut sain kuvista aikaiseksi.
Kaunis kuva naisesta kukkakimppu sylissään pellolla sai ympärilleen lisää kukkia. Halusin mukaan kuitenkin jotain kontrastia, joten revin vanhasta uudenkaupungin murteella kirjoitetusta, kirppiksen ilmaiskorista löytämästäni kirjasta kuvaan mielestäni tosi hauskasti sopivan sitaatin. Ainahan niitä ihmisiä löytyy, jotka näkevät kullassakin sen pilvireunan. Osa taustastakin on samasta syystä harmaasävyinen. Ruusut olen neulannut irti paperinreunasta ja paperikukkiin laitoin haaraniitti- tai helmikeskustat. Pari perhosta piti vielä saksia mukaan kokonaisuuteen.
Taustapuolella on kirjan tekstissä edellistä kommenttia seuraava vastaus ja "kommentoijan kuva" sanomalehdestä. Ei tätä vuoropuhelua mitenkään henkilökohtaisesti ole Piikulle suunnattu, kun en häntä sen kummemmin tunne, mutta uskon, että huumorintajua häneltä löytyy tällaisen vastaanottamiseen. Taustaan leimasin kukkaoksia ja päälle liimasin pari litteää kukkaa.
Toista kuvaa tarkastellessani en oikein saanut päähäni, mistä se olisi voitu ottaa, jonkun tehtaan takahuoneesta tai jostain varastosta kenties. Koska essut ja huivit kuitenkin ensimmäisenä mielleyhtymänä olivat tuoneet mieleeni kahvilan, niin päätin tehdä tästä kahvilasivun. Takahuoneeseen kuvaan koottu henkilökunta tässä toivottaa vieraat tervetulleiksi. Kyltin leikkasin mainoslehdestä. Ihanat kahvi- tai teepannun ja -kupin on minulle leimannut Sisko. Leikkasin ne irti valkoiselta pohjalta ja sävytin kuvaan sopiviksi DI:n old paper -musteella. Kupista nousee valkoisesta leimatyynystä pyyhkäistyä höyryä. "Pöytäliinan" ja "tapetin" rajalla on kukkakimpputarra ja koristeena vielä rusetti.
Taustapuolella on näkymä itse kahvilasta, vaikka aika ja paikka ovatkin aikalailla toiset kuin etupuolella. Maalaus on leikattu oppikirjasta. Näitä oli mukavaa tehdä. Kiitos Piia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!