2.1.2019

Gellipainantakurssin tuotoksia: Vihko, osa 2

Here is the secod part of my notebook with Gelli prints. You can find the first part here.

Tässä on toinen osa Ahjolan kansalaisopiston gellipainantakurssilla syksyllä tekemästäni vihkosta. Ensimmäinen osa löytyy täältä.
Ensimmäisessä kuvassa näkyvät yhtä aikaa vihkon kansien molemmat puolet. Kansi on yhtenäinen pala paksumpaa kalenteripaperia, eli kuvioinnit on painettu Gelli platella vieri viereen. Takakannesta kerron lisää postauksen lopulla.
Mintunvihreän aukeaman vasemmanpuoleisella sivulla erottuvat kuvansiirtotekniikalla painetut himmeät kasvot. Oikealla puolella on siirretty mainoskuva pariskunnasta ja sen vasemmalla puolella tähtikuvio, joka on painettu tapettiboordilla.
Vasemmanpuoleisessa kuvassa on dominokekseistä tehtyjä lepakonnäköisiä kakkutikkareita. Alalaita jäi valkoiseksi, joten leimasin siihen mustaa ratasboordia. Oikeanpuoleinen kuva ei ole siirtokuva, vaan lehtikuva, jota yritin epäonnistuneesti siirtää, mutta lehtipaperi oli liian kiiltävää. Koristelin ruskeaksi värjäytyneen naisen kiekuramaskin avulla metallinhohtoisella sinisellä maalilla ja leimasin otsaan jääneeseen valkoiseen laikkuun sudenkorennon.
Tässä on vielä lähikuvaa tuosta metallihohtomaalin ja ruskean maalin leikistä naisen kasvoilla.
Pinkillä aukeamalla on naisen kasvot ja laulunsanojen päälle painettua vaaleanpunaisten värien yhdistelmää, johon painoin tähtiä muovisella hajonneen lelun osalla.
Tunnistatteko henkilöt? Vasemmalla on prinsessa Diana ja oikealla aurinkolasimainoksessa ilmeisesti Kim Kardashian.
Vasemmanpuoleisen kuvan vasempaan reunaan tuli upeat punavihreät kuvioinnit kullanhohtavalle pohjalle, vaikka sitä ei valokuvassa oikein erotakaan. Oikean reunan maskasin taas käyttämällä lehdestä leikkaamaani naisen sivuprofiilia, jonka säilöin muiden maskien joukkoon uusintakäyttöä varten. Oikeanpuoleinen kuva on lehtikuva, jonka päälle on painettu vaaleilla sävyillä lisää kuviointia punaruskealla tehdyn siirtoyrityksen jälkeen.
Vasemmalla puolella on siirretty lehtikuva parturimiehestä, joka tekee hiustenpesua naiselle. Kuva siirtyi sen verran epäselvänä, että tilanne voi herättää uhkaavampiakin mielikuvia. Miehen oikealla puolella oli sen verran tyhjää pintaa, että painoin siihen vielä kullanhohtoisen "kuutamon" käyttämällä sabluunana paperia, josta olin leikannut stanssilla pois ympyrän. Oikeanpuoleinen kuva on tässäkin lehtikuva, jonka päälle on painettu hedelmäverkolla vaaleaa kuviointia. Kuvassa makoilee vähäpukeinen Kate Moss pitkissä sukissaan.
Tämän aukeaman kummallakin sivulla on suuret naiskasvot. Vasemman puolen kuva suttaantui siirtovaiheessa niin epäselväksi, että painoin silmän päälle vielä balettitanssijan käyttämällä sabluunana stanssauksen reunapaperia. Oikean puolen kuvassa taas huulten yläreunaan jäi valkoinen reikä, jonka peitin mustalla kukkatarralla.
Viimeisen sivun kuvassa on tekstiilitaiteilija kankaansa edessä. Kasvot jäivät hiukan hailakoiksi, mutta pidin vihreävalkoisesta kukkakuvioinnista naisen taustalla. Oikealla puolella on vihkon sisäkansi, johon olen tehnyt painokuvion metalliketjulla. Katsohan takakannen sinisävyistä lievettä: siinä näkyy tässä kuvassa ihan selvästi kalenterin numeroita!
Kuitenkin tuokin lieve on koristeltu leimaamalla siihen hopeanvärisellä musteella kukkaboordia! Välillä vain heijastumat tekevät kuvattaessa tepposet. Lähikuvasta näkee myös, että olen täydennellyt vihreällä musteella valkoiseksi jääneitä alueita leimaamalla niiden päälle hunajakennokuvioita.
Takakansi on ehkä jopa kauniimpi kuin etukansi, mutta minusta tuntui luonnollisemmalta käyttää vihkon kanneksi se puoli, johon jouduin lisäämään koholleen jääviä irtokoristeita. Kuplamuovilla kuvioidun sinisen painokuvan päälle painoin lainamaskilla tähtimäisen kuvion vaaleilla sävyillä siinä vaiheessa, kun kansi oli jo leikattu muotoonsa. Kansien reunat ja ompeleet käsittelin kurssilla metallihohtoisella lilansävyisellä tahnalla, joka peitti taittoreunojen lohkeilut ja toi viimeistelyyn viimeisen silauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!