26.5.2019

Rypistetty tausta

In this DT card for our vintage blog I used a wrinkled paper I had coloured some time ago. The funny thing is that I don't remember how. It looks like acrylic paint, but it could be dye, too. If you know the technique, please let me know :D

Koukussa kortteihin -vintagehaasteen korttini tulee näin myöhässä lukuvuoden lopetuskiireiden vuoksi, mutta nyt taas helpottaa töiden puolesta hetkeksi. Tällä kertaa aiheena oli rypistettyä.
Korttikuva on Slöjd Detaljerilta ja koristeina käytin kupinaluspaperia, Siskon stanssaamia kukkia, joihin pujotin kukkakeskustat, ruskeasta hohtavasta kartongista stanssattuja kiekuroita ja kuultopaperista lävistettyjä perhosia sekä stanssattuja lehtiä. Kuvan ja taustapaperin reunat on ressattu ja jälkimmäiseen on lisäksi pyyhkäisty gessoa reunoille.

Taustapaperi on tummankeltaista kopiopaperia, jonka olen rypistellyt ja sitten värjännyt jo jonkun aikaa sitten. Hauskinta tässä on se, etten muista yhtään, millä ja miten! Se saattaa olla akryylimaalia tai sitten mustetta, ja näkyvissä on jotain neliönmuotoisia reunoja, joten painamiseen on ehkä käytetty akryylilevyä. Jos tunnistat tekniikan, niin vinkkaathan minullekin! Todennäköisesti olen idean löytänyt jostain ohjeesta, joka olisi mukava linkittää tähän.
Tässä vielä lähikuvia tuosta pinnasta. Perhoslävistin on Marha Stewartin, ja laitoin vartalon päälle vaaleanpunaisen helmirivistön. Tuosta samasta kuultopaperista lävistin myös osan kukkien alla näkyvistä lehdistä saadakseni paremmin esille taustapaperista lävistämäni lehdet. Ne toivan korttiin mukavaa kolmiulotteisuutta, kun käpristin lehtien reunoja saksilla ja taittelin niitä lehtisuonien myötäisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!