9.6.2019

Gelli Printillä väripilkkuja

Yippee, I found a new way to use my Gelli Plate! I never liked the dots that appeared on the print, where the paint had been dropped, but now I decided to make a lot of then intentionally in many different colours. I love how it turned out! Just try to make equally sized paint drops all over your plate and use the brayer as little as possible.

Juhuu, keksin ainakin itselleni uuden tavan käyttää Gelli Platea! Olen aina harmitellut läiskiä, jotka jäävät painokuvaan siihen kohtaan, mihin maalia on tursotettu, mutta nyt päätin käyttää täpliä hyväkseni, ja täplitin koko levyn erivärisillä, keskenään samankokoisilla maalipisteillä. Telaa kannattaa käyttää niin vähän kuin mahdollista, jotta värit eivät kokonaan sekoitu, ja voilà, herkullisen värikkäitä printtejä syntyy ihan tuosta vain!
Ensimmäiset kaksi printtiä tein ilman muita koristuksia. Alempi printeistä on painettu paperille, jossa oli pisteestä pisteeseen -tehtävä.
Tässä pilkutus on tehty valkoisen verkkokuvioinnin jälkeisprintin päälle. Eli tämä tekniikka sopii hyvin juuri niihin kuviin, jotka syntyvät sen jälkeen, kun on ensin tehty painokuva maskin kanssa ja maskin poistamisen jälkeen sen "varjo" käytetään uudestaan.
Tässä mallikuva tekovaiheesta. Tuossa gellilevyllä on jo riittävä määrä maalia. Telaa liikutan tosiaan koko ajan samaan suuntaan ja ylivetokertoja kannattaa olla vain sen verran, että aukot juuri ja juuri peittyvät. Varmaan vieläkin vähempi riittäisi, koska eiväthän aukot mitään haittaa. Olipas hauskaa innostua pitkästä aikaa jostain näin kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!