7.6.2019

Viken tarinadeco

A deco page I mage for a crafting friend. She wanted stories in the deco. Mine is the one we all know, about the environment. This was a really fast project to make, which is quite unusual for me.

Osallistuin Viken tarinadecoon, jossa kukin osallistuja teki yhden postikorttikokoisen sivun kirjaseen. Kussakin sivussa toivottiin olevan tarina, ja minun tarinakseni syntyi hiukan yllättäen tämä kaikkien tuntema ympäristönmuutos. Kokonaisuus syntyi minulle epätyypillisen nopeasti, ja sen sommiteltuani mietin kahteen kertaan, vastaako se nyt yhtään sitä, mitä toivottiin, kun se poikkesi niin paljon muiden tuotoksista, mutta sitten ajattelin, että jos tarina noin kivuttomasti syntyi, niin ehkä se halusi tulla kerrotuksi. En kyllä itse kuulu ihmisiin, jotka kärsivät ympäristöahdistuksesta.
Kortin yläosassa on maailmankartta ja alaosassa Korkeasaaren karuselli. Kumpikin on lehtileike. Vasempaan reunaan laitoin suikaleen skräppipaperin reunasta ja oikeaan alakulmaan käytetyn postimerkin, jossa on hohtava kukka. "Home"-tekstilaatta on sisustuslehdestä ja numero 1 on metallikoriste, jonka värjäsin kynsilakalla kultaiseksi. Karusellin kuva ei yltänyt oikeaan reunaan asti, joten laitoin sen revityn reunan alle palan metallihohteista mustansävyistä telanpuhdistuspaperia ja rajaa peittämään palan kullanväristä harsopaperia, jota on myös numeron alla. Karttaa koristelin kahdella palalla turkoosinväristä polvekenauhaa ja lumihiutalehaaraniitillä. Karusellipaperin yläreunan alle laitoin stanssatun kiekuran ja karuselliin timantteja. Kortin reunat pyyhkäisin kullanvärisellä musteella.

Tekstiä ei ole paljon, mutta lauseet ovat vanhasta kirjansivusta leikattuja suomennoksia latinankielisistä sanonnoista. Varsinainen tarina on tuo lehdestä leikattu kuvasuikale lapsista. Tuohan on se satu, jossa pillipiipari johdatti koko kylän lapset perässään rotkoon. Sen tarkemmin en kyllä tarinaa muista, mutta se tuntui sopivan tähän maailmanlopun meinkinkiin. Toivottavasti tästä ei nyt tullut ihan liian masentava tarina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!