15.2.2021

Valkoista ja metallia

"White and metal" for our vintage challenge. Somehow my materials looked rather "christmasy", so I made a Christmas card.

Valkoista ja metallia pyydetään nyt Koukussa kortteihin -vintagehaasteessa, ja minun käsiini osuneet materiaalit alkoivat näyttää niin jouluisilta, että tein suosiolla joulukortin. Tervetuloa mukaan haasteeseen!

 
Taustakartonki on Suomalaisesta kirjakaupasta. Ostin joulupoistoista paketin postikorttikokoisia eri tavoin metallikuvioituja kartonkeja. Ajattelin, että niitä pystyy varmaan hyvin värjäilemään halutessaan, ja tähänkin korttiin vanhensin kirkkaanvalkoisen pohjan Old paper -musteella luonnonvalkoiseksi. Toiseksi taustapaperiksi laitoin suikaleen venäjänkielistä kirjansivua, jonka väreille tein oikeastaan päinvastoin, eli valkaisin kellastuneen paperin gessolla, ja samalla sain tekstiä himmeämmäksi. Reunat käsittelin  kullanvärisellä musteella.

Korttikuva on jouluaiheisesta Studiolightin leikevihkosta. Jokaisella sivulla noissa vihkosissa on ohjekuva siitä, minkälainen kortti sivun leikkeistä on tarkoitus koota. Noudatan harvoin ohjetta tarkalleen, mutta käytän myöskin nuo ohjekuvat kortteihin. Tähän korttikuvaan lisäsin vihkosta samanlaisen tähden ja turkoosin kukkasen kuin alkuperäisessä kuvassa, mutta irtokukkasen terälehtiä muotoilin hiirimaton päällä koholleen ja kiinnitin sen haaraniitillä ristiin alkuperäisen kukankuvan päälle. Lisäsin etualalle tulostetut kiiltokuvaenkelin ja joulutekstin, jonka stanssasin ja kohokuvioin sekä musteutin. Napsuttelin koristeiksi kirjansivusta kolme lumihiutaletta. Toinen metallikoriste haaraniitin lisäksi on vasemman yläkulman lumihiutale, joka alkujaan oli hopeanvärinen, mutta värjäsin sen korttiin sopivaksi pohjustamalla valkoisella kynsilakalla ja viimeistelemällä kullanvärisellä musteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!