15.3.2010

Vintagelapsia

Pohjoisessa nautitaan auringonpaisteesta ja kaivellaan materiaalivarastoja: nippu vanhoja karttoja on saatu silputtavaksi, muutama vanha koulunkirja leikelty (, idea Papin Askarteluista, kiitos!) ja vielä olisi tarkoitus kaivaa esiin omat 80-luvun kiiltokuvakokoelmani.

Ennen lähtöä sain valmiiksi pari vintagetyylistä korttia, joiden lapsikuva on tulostettu täältä. Ylemmässä kuva on kehystetty kiiltävällä kohokuviokartongilla, taustalla on sivu vanhasta irtolehtipainokseksi muuttuneesta ruotsin sanakirjasta ja pala nuottikartonkia Sinellistä, jota vanhensin musteella. Korttipohja on kaksipuolista skräppikartonkia messuilta, reunastaan leikattu Fiskarsin boordilävistimellä, sisäsivulla nauhanpään peittää samalla lävistimellä leikattu pala valkoista paperia, jonka liimasin hiukan ulommaksi kuin etukannen boordin. Oikeassa reunassa näkyy siis kartongin sisäpuolen kuviointia. Yläreunassa on pieni tarrahelmi ja alareunassa solmittu nauha. Solmun tein alunperin siksi, ettei nauha peittäisi niin isoa osaa nuotteja, mutta solmu näytti niin kivalta, että tulen varmaan solmimaan nauhoja useamminkin.

Alemmassa kortissa kuva on reunustettu vaaleanpunaisella kirjepaperilla, jonka kulmat on lovettu kulmaleikkurilla ja koristeltu helmellä. Lisäkoristeina sanakirjan sivu, kiiltokuva ja solmittu nauha. Tausta on entistä ruokasalimme tapettia, jota oli jäänyt edellisiltä talon omistajilta kokonainen rulla. Nämä vanhanajan kuvat vetoavat minuun, joten nämäkään kortit eivät jää viimeisiksi. Lauantaina voin sitten vihdoin julkaista jo aiemmin tekemäni vintagehääkortin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!