27.5.2010

Pikkusiskolle lakkiaispäivänä

Uskaltanen julkaista nämä jo nyt, kun siskoni ei taida blogissani käydä. Mustavalkopunaisen kortin olin tehnyt jo aiemmin, ja lahjan sain tehtyä samalla värityksellä sopivasti Taitotaivaan #3 -haasteen mukaisesti:

Haasteena on tehdä kortti, lahjarasia, muistokirja tai vaikka skräppisivu keväisen juhlan kunniaksi. Haastetyössä saa käyttää mustan ja valkoisen lisäksi vain yhtä väriä.
Idean tuohon "akvaarioon" sain Lisa Kettellin kirjasta Altered art circus. Leikkasin siskon valokuvan irti ääriviivojaan myöten, teippasin kartongille ja taitoin nilkkojen kohdalta seisovaksi. Ympärille rakensin kukkia rautalangasta, pikkuhelmistä, You Don kukista ja helmitarrakeskustoista. Kiinnitykset peitin hohtavanvalkoisella harsopaperilla, jonka päälle liimasin värin vuoksi muutaman timanttisydämen. Kartonkijalustan mitoitin purkin pohjan mukaan, ja sen saaminen paikalleen kukkineen päivineen olikin melkoinen haaste. Pohjan saaminen pysymään paikallaan kuperalla alustalla oli vielä hankalampaa, joten muille samaa kokeileville suosittelen pikaliimatippoja!
Koska kuva on talvella otettu, liimasin purkin kylkeen valkeita lumihiutaleääriviivatarroja. Halusin muutaman roikkumaan myös ilmaan siskon ympärille, joten kokeilin ensin laittaa kannen sisäpuolelta roikkumaan siimanpätkiä, joihin olin kiinnittänyt tarrahiutaleet vastakkain. Siima ei kuitenkaan suostunut roikkumaan suorassa, koska sitä on säilytetty taiteltuna, joten sain ahaa-elämyksen ja korvasin siimat hiuksillani! Ai että näistä luovan ongelmanratkaisun tähtihetkistä tulee hyvä olo; siinä yksi syy, miksi rakastan askartelua.
Jotta tämä ei jäisi pelkäksi paikkaansa etsiväksi koriste-esineeksi, tein purkin kanteen neulatyynyn, johon aion vielä ostaa paketillisen neuloja. Sen harsin vain käsin mustasta kankaasta ja liimasin pikaliimalla paikalleen, koska toisin kuin siskoni ja äitini, en ole ompelijaihmisiä. Pitsiin pujottelin punaista nauhaa ja peitin sillä kannen reunan, ja samaa pitsiä liimasin myös purkin suulle peittämään näkyviin jääneen kierteet. Pieni punainen rusetti samasta nauhasta peittää saumakohdan. Siinäkin on keskellä timanttisydän ja langasta roikkuu kaksi lumihiutaletta lisää. Oli hauskaa väkertää välillä jotain näinkin kolmiulotteista.

2 kommenttia:

  1. Voi että on hieno, upea, ihana! Sanoin kuvaamaton!!!

    -Sari-

    VastaaPoista
  2. Siis idea on mieletön, vaikkei oma olekkaan, ja toteutus kertakaikkiaan ihana! Että rakastan tällaisia "jotain ihan muuta" juttuja!!

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!