31.7.2010

Vintagemerenneito

Koukussa kortteihin -sivustolta taas tämä haaste, eli merenneito piti tehdä K-18 -ryhmään, tosin omastani tuli kyllä ikärajaton. Ihanaa, että tuli tällainen haaste, koska ajatus merenneitokortista oli muhinut jo pitkään.
Merenneidon pyrstön lähtökohtana on aikoja sitten pöytälaatikkoon odottamaan saksittu kalankuva Pirkka-lehdestä, mutta sopivan yläosan löytäminen olikin sitten aikaa vaativa tehtävä. Tämä vintageneitonen sai sitten kelvata, vaikka hänellä ihan liikaa vaatetta olikin. Rajakohtaan liimasin hopeanvärisiä mikrohelmiä, joiden alapuolella on rivi läpinäkyvästä tarramuovista lävistettyjä "suomuja", jotka tietenkään eivät kuvassa näy, kun ei niitä meinaa luonnossakaan huomata. Minä nyt vain satun tykkäämään tuosta pikkupiperryksestä. Tytön hiuksissa on pieni puolihelmi, jonka reunalla on lisää hopeisia mikrohelmiä. Stickles-kimalletta sudin pyrstöön ja vähän ihollekin, kuten myös kalaan, merihevoseen ja yläreunan aallonharjoille.
Merihevosen kuvaa en yllätyksekseni löytänytkään mistään vintagena, joten tämä on (, älä kerro kenellekään,) tulostettu tekijänoikeuksia uhmaten. Vasemman reunan kuvan taas pitäisi olla aitoa ja ilmaista vintagea. Kuvan kulmissa kastehelmitarrat. Oikeassa alakulmassa on Helin salaisista toiveista lähettämä kiekura, joita voisin laittaa vaikka joka korttiin! Merenneidon taakse laitoin palan hedelmäverkkokassia ja sitä paikallaan pitämään, ja merenneitoa verkon vaaroilta suojelemaan, läpikuultavan sinisen nauhan. Korttipohjan yläreunan aaltokuvion leikkasin Fiskarsin Shapecutterilla ja sabluunalla, ja reunoihin töpötin aavistuksen sinistä mustetta.
Alkuun tuntui, että eihän tähän korttiin tule oikein mitään omaa, mutta kyllähän tästä noiden yksityiskohtien myötä sai ihan kivan kokonaisuuden. Värimaailmasta pidän itse kovasti, koska osoitin itselleni, ettei meren kuvaamiseen tarvitakaan aina sinistä väriä.
Muutamaa päivää myöhemmin korjailin korttia vielä lisäämällä metallipaljetteja ilmakupliksi tyhjyyttään huutaneisiin kohtiin ja yläreunan liian isolta näyttäneiden kastehelmien tilalle. Paljon parempi! Ja satuin vielä voittamaan tässä haasteessa kuviopaperilehtiön ja timantteja.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!