29.7.2011

Talokortti uuteen kotiin

This is my card for the Flutterby Wednesday's challenge "Stripes" and for Craft Us Crazy challenge "Anything goes". It's a house-shaped card for your friends, who just moved, and the couple actually looks quite a lot like the standing couple in the victorian die cut. The stripes can be found on the floor and the butterflies on the walls outside the house. The text means "Congratulations on your new home". The rest of the text is written in Finnish, but I guess you'll get an idea of the house from the pictures. Thank you for looking!
Tein pitkästä aikaa kortin uuteen kotiin tällä huoneenmuotoisella mallilla. Korttipohjan leikkasin Graphic45:n skräppipaperista, jonka ruutukuviointi on talon sisäpuolen tapetti ja viiniköynnöspuoli ulkoseinät. Lattiaksi laitoin Papermanian Persimmon Collectionin raidallista kuviopaperia ja matoksi samasta paperikosta soikiokehyksen, johon leimasin tekstin kirjainleimasimilla. Ovi on puukuvioista paperia Sinellistä ja kahva on taivutettu haaraniitti, jonka ympärillä on pieni hopeanvärinen ääriviivatarrakukka. Arkkikaupan tuolin kiinnitin paikalleen kohotarrapaloilla. Kiiltokuvapariskunta, joka muistuttaa kovasti ystäviäni, jotka kortin tulevat saamaan, on kiinnitetty kartongille ja  tuettu yksinkertaisella pop up -mekanismilla seinään, joten se taittuu litteäksi, kun kortti painetaan kasaan.
Ikkunassa on Eurokankaan pitsiverho ja boordina kuvioitua tarranauhaa. Ikkunoiden lasit tein ikkunakirjekuoren ikkunoista ja listat hopeanvärisestä ääriviivatarrasta. Talon päätykolmio on nyt talon oikealla puolella, vaikka sen olisi pitänyt olla vasemmalla, joten nyt kortti aukeaa väärään suuntaan, eli suljettuna päällimmäiseksi tulee tuo ikkunapuoli, eikä ovi, niin kuin oli tarkoitus. No, kaikkea ei voi muistaa! Pieni hahmotusvirhe tuli korttipohjaa leikatessa.
Ulkopuolelta tuo talon muoto hahmottuu selvemmin. Ensi yrittämällä tein ovesta aivan liian pienen, joten jouduin vielä oviremontinkin tekemään, ennen kuin kortti oli valmis. Ulkopuolelta ovi avataan timanttihaaraniitistä. Erityisen ylpeä olen tuosta kukkaruukusta, jonka leikkasin itse ruskean paperipussin sisäpinnasta, varjostin tummanruskealla ja valaisin valkoisella musteella ja kiinnitin lopuksi tarrapaloilla seinään. Kukka on tehty Fiskarsin kukkaleikkurilla ja keskusta aurinkokulmaleikkurin jämäpalasta. Lehdet leikkasin Priman kukasta ja varren valmisruususta. Muuta koristusta talon ulkopinta ei kaivannutkaan.
Tässä vielä kuva talosta litteäksi taitettuna sieltä ikkunapuolelta. No, ei näin kolmiulotteisessa kortissa taida olla väliäkään sillä, mikä nyt on kortin kansi ja mikä takakansi!

3 kommenttia:

  1. Siis Vau! Oot sä kyllä taitava ja kärsivällinen!

    VastaaPoista
  2. Very creative! Thank you for playing along with my flutter by challenge!

    VastaaPoista
  3. Hienon talon olet rakentanut!

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!