26.3.2012

Anun putiikkien keväiset DT-työt

Saimme Anun putiikeista käyttöömme keväisiä skräppikartonkeja ja -papereita, siksaknauhoja ja kangaskukkia kahdessa koossa. Yksivärisistä vihreästä ja keltaisesta päätin punoa pääsiäiseksi korin, ja kasasin sen yrityksen ja erehdyksen kautta, kun en huomannut, että valmiita ohjeitakin on, mm. täällä. Jos korista haluaa kaksivärisesti ruudutetun, pitää "loimien" olla yhtä väriä ja "kuteiden" toista.
Valmiille korille tein pariksi kortin, joka on niin keltavihreä ja graafinen, etten oikein tunnista sitä omaksenikaan!
Näissä töissäni kaikki materiaalit ovat siis Anun putiikeista. Vain korin punaisessa reunuksessa käytin omia kuviosaksiani, mutta nehän eivät varsinaisesti materiaali olekaan vaan työväline. Tuo yksivärinen kartonki on niin vahvaa, että toimii hyvin korttipohjanakin. Tässä vielä korista kuva toiselta puolelta:

Tuo punainen kukkapaperi on toiselta puoleltaan vihreä "ruutupaperikuvioitu", joten kantokahvan sisäpuolelle ei tarvinnut alkaa laittaa enää kolmatta paperia. Varmistin kahvojen pysymisen paikallaan tavallisilla niiteillä, jotka jäivät näkymättömiin reunuspaperien alle. Ainakin minun mielestäni tämä on selvästi pääsiäiskori, vaikka yhtään perinteistä pääsiäiseen liitettyä symbolia, kuten munia tai tipuja, ei ole käytetty. Tuo väritys sen tekee! Tässä vielä lähikuvaa paperin ruutumaisesta pinnasta, joka toistuu myös kangaskukissa:
Toisen pääsiäiskortin halusinkin tehdä kaikkea muuta kuin perinteisillä väreillä, ja siitä tuli mielestäni ihanan raikas. Näitä sinertäviä sävyjä löytyi kahdesta 4heures37-paperista, kun molemmin puolin keräili. Leppäkerttujen toisella puolella on sinapinkellertävällä pohjalla kierrätysmerkkikuvioita ja kapeana reunuksena tuo kastelukannukuvio ruskealla pohjalla, ja pallojen toisella puolella on kastelukannuja vihreällä pohjalla. Tuo aaltoreunainen kukkakuvioinen kohta oli pallokuvioisen paperin yhdellä sivulla valmiina, joten leikkasin vain paperiveitsellä sen reunaa saadakseni kuvan reunan pujotettua sen alle.
Suloinen kuva on tulostettu netistä ja teksti on ääriviivatarra. Näiden kahden lisäksi vain korttipohja on omaa varastoani, mutta kaikki muut materiaalit Anulta. Tuo monivärinen pikkukukkanauha on tosi kätevää, koska siitä voi myös leikata kukkia yksittäin irti, kuten ylläolevan korin isojen kukkien keskellä. Ressasin papereitten reunoja jatkaakseni kuvan vanhahtavaa tunnelmaa.
Viimeiseen työhöni näistä materiaaleista halusin sitten käyttää noita puutarha-aiheisia puolia 4heures37:n papereista. Aiheeseen sopivan Sarah Kayn leimakuvan olen saanut kortteilukaveriltani, ja värittelin sen akvarellikynillä ja stanssasin muotoonsa. Pikkukukkalävistin on myös omani, mutta kaikki muut materiaalit ovatkin sitten Anun putiikeista. Kukat lävistin kohdistamalla kierrätyskuviopaperista, jonka toiselta puolelta leikkasin pari leppäkertttua irti. Kolme pikkukukkaa liimasin myös koristeiksi. Pohjana käyttämässäni vihreässä ruudutetussa paperissa on valmiina hauska purjoreunus, vai mikä kasvi tuo nyt onkaan? Kastelukannukuvioisesta paperista stanssasin sydämen, ja samanmuotoista sydänlävistintä löytyy Anulta. Toiselta puolelta tämä viritelmä näyttää tältä:
Väriä ja kuviota on vaikka muille jakaa, mutta mielestäni kaikki sopii silti yhteen, koska saman valmistajan papereiden eri puolista on kyse. Punainen kukkakuvio on vihreäruudullisen paperin kääntöpuolta ja purjot sen reunaa, leppäkerttujen taustalla on tuo kierrätyskuvio ja kastelukannut ovat kolmannesta 4heures37-paperista. Joko keksit, mikä tämä paperityö on? Viimeinen vihje tulee kuvan muodossa.
Käyhän kurkkaamassa Anun putiikkien blogissa, kuinka erilaisia töitä muu DT on saanut aikaan samoista materiaaleista!

2 kommenttia:

  1. Nätti kori!:D Jonkun tuollaisen olen tehnyt lapsena, liekö ollut koulussa vai muuten. Täytyisi varmaan verestää taitoja, ja vilkaista noita linkittämiäsi ohjeita.

    VastaaPoista
  2. Ihana idea! Blogista toiseen hyppiessä meinaa tulla ihan pöhköksi, kun kaikkea pitäisi saada tehdä! :D

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!