12.2.2016

Hylsytagikirja

Remember "hylsytagi"? That was the Finnish name for a a pocket made of the paperboard core you find inside the toilet paper roll, with a matching card tag to put in it. You can also make small books out of them, and here you see my first one, or actually the first half of it, because there would be too many photos, if I published them all here at once. So, there will be more on valentine's day! 

"Ystäviä, enkeleitä - Onhan heitä?" Kyselee Villakeijun kortteiluhaaste, johon osallistun tällä hylsytagikirjalla. Jaan postauksen kahteen osaan, koska kuvia tulee niin paljon. Olen tehnyt tätä kirjasta kolmena vuonna. Aloitin sen Pirjeliinan työpajassa, johon osallistuin ensimmäisellä Askartelupirtilläni 2013. Siellä päällystettiin wc-paperihylsyt tuollaisella kiekurapaperilla, joka oli alkujaan valkoista, ja sitä musteilla värjättäessä nuo kohokuviot tulivat näkyviin. Mistähän tuollaista paperia löytyisi, tai millä nimellä lähtisin edes etsimään?
Hylsyt koottiin renkailla kirjasiksi, ja saimme vielä koristelutarpeitakin, mutta sitten kirja jäi kesken pöytälaatikkooni pariksi vuodeksi. Siskon ohjeistaman Oktk-hylsytagihaasteen myötä innostuin nyt vuodenvaihteessa viimeistelemään kirjaseni ja tekemään taskuihin tagikortit. Jokunen viikko siinä menikin! Pysyttelin läpi koko kirjasen punavalkoruskeassa värimaailmassa.
Tagikorteissa roikkuu nauhoja ja naruja erinäisin koristein, kuten myös saranarenkaissa. Vastakkain kaksipuolisella teipillä liimatut samanmuotoiset paperileikkeet osoittautuivat käteväksi tavaksi päätellä nauhanpäät.
Kannessa on ruudullista teippiä, valkoista pitsiä, kieputeltuja ruusuja ja valmishilekukkia, tapetista stanssattu kehys ja enkelikiiltokuvatarra.
Kansitaskun kortti on tämännäköinen. Pojan kuvaan lisäsin vain pitsiteipit reunoihin ja sirkkarenkaan otsaan. Narun päissä roikkuu metallihelmet.
Kortin toisella puolella on myös kissa, mutta nyt kiiltokuvana. Taustalla on tuota samaa värjättyä kohokuviopaperia kuin kirjasessakin. En lähtenyt sitä peittelemään muuta kuin parilla kuviopaperisuikaleella ja kohokuvioidulla ruusuleikkeellä. Yläreunassa on suikale tapettia. Naruun solmin vielä vaaleanpunaisen nauharusetin.
Ensimmäinen aukeama näyttää avattuna tältä. Vasemmalla silkki- ja kuultopaperikukka, ruusuleikkeitä ja metallinen sudenkorento. Niiden väliin leimasin tekstiä, joka meni niin vinoon, että peitin sen hennonsinisellä harsopaperilla. Muutama punainen timantti siinä vielä näkyy, ja kannen ruututeipin pää.
Oikeasta puolesta lähikuva. Tässä on lehdestä leikattu ihana Minna Immosen ystäväkuva, pitsejä, stanssattu talventörröttäjä, lävistetty kukka timanttikeskustalla ja sydäntimantteja.
Talvi- ja sydänteemat jatkuvat sisältä löytyvästä tagista. Anne Geddesin vauvakuvan, ruusut ja nauhan päissä roikkuvat lumihiutalesydämet olen leikellyt lehdistä. Taustalla kahta kuviopaperia, stanssattu Love-teksti ja stanssattu pitsisydän.
Toisen puolen poika on perinteistä Valentine's day -kuvastoa. Olen kuvan saanut vuosia sitten askartelukaveriltani. Tausta on kaupasta napattu maalin värikortti, johon liimasin revittyjä kuviopaperisuikaleita ja kakkupaperia. Kukassa toistuu lumihiutale. Lehdykät olen reijittänyt Askartelupirtin vm 2014 vierustoverini kuviolävistimellä. Sydämet ovat valmisleikkeitä.

Ja mitä kaikkea seuraavilta sivuilta löytyykään, sen näette ystävänpäivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!