4.2.2013

Toinen askartelupirtin kortti

Another card from the single 12x12' paper I decorated in the gesso work shop at Askartelupirtti-meeting. Behind the stamped butterfly you can see, what the paper looked like before processing. That's the only background paper used on this card! The flowers used to be white and the corner decoration silverly coloured. Having a tendency of being a bit of a perfectionist I had lots of fun getting messy with gesso and mists and not knowing, how it would all turn out in the end :)
Askartelupirtillä Riikan gessokurssilla tekemästäni pohjasta sain valmiiksi toisenkin neliökortin, jolla osallistun Kortiston ystävänpäiväkorttirumbaan. Gessolla leimatun perhosen alla näkyy tuo pohjapaperin alkuperäinen väri. Muita papereita ei olekaan käytetty, vaan tätä yhtä on koristeltu eri tavoin gessolla ja misteillä. Sideharso reunustaa perhosta. Maskina toisaalla käytetty kehys pääsi korttiin mukaan myös, ja kotona lisäsin sen keskelle servietille leimatun Thinking of you -tekstin, johon en kyllä olekaan oikein tyytyväinen, koska se turhaan peittää hienoa pohjakuviointia ja jäi epäselväksi alustan muhkuraisuuden takia. Kukissa on myös gessotettuja alueita, jotka misteillä värjätyltä pohjalta erottuvat vaaleampina. Minulla sattui olemaan juuri oikeansävyistä tummanruskeaa pitsiä kortin reunaan, ja metallisen kulmakoristeen puolestaan värjäsin metallisävyisellä musteella, kun aluksi olin pohjustanut sen -milläs muullakaan kuin gessolla.

Tältä tuo kehys näytti ennen tekstin lisäämistä. Jälkiviisaana sanoisin, että ääriviivatarrateksti olisi varmaan toiminut paremmin! Sekä pohjan että kortin tekeminen oli minusta hurjan hauskaa ja ainakin itsestäni tuntuu, että näissä on jotain erilaista verrattuna tavallisiin kortteihini, eli sittenhän kurssi on tehnyt tehtävänsä! Näin jälkikäteen katsottuna esimerkiksi tuo sininen väri on meikäläiselle ... kuinka sen nyt sanoisi ... aika sinistä, mutta roiskittuani vaaleanpunaiselle pohjalle ruskeita ja vaaleanpunaisia mistejä tulin siihen tulokseen, että jotain kontrastia tähän oli pakko saada. Pari mistiä tuli Paperilohikäärmeestä tapahtuman jälkeen kotiin asti kokeiluun, ja luulenpa, että niitä on pakko saada lisää, koska tuo roiskimisen yllätyksellisyys tuntui tekevän tällaiselle perfektionismiin taipuvaiselle luonteelle niiiiin hyvää!
Edit. Tuo leimattu teksti jäi sitten niin kovasti kaivertamaan mieltäni, että peitin sen uudella tekstillä ennen kortin lähettämistä. Lopputulos näkyvissä täällä.

3 kommenttia:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!