21.8.2013

Valepatinaa Tekniikkakymppiin

Still got some of the old cards I made for a technique challenge unposted. On these two I tried to make faux patin, but I'm not that pleased with the effect I managed to achieve. Probably other kind of ink would have worked better.

Vieläkin on KK:n Tekniikkakympi kuvia lataamatta blogiin. Näissä kahdessa kokeilin valepatinaa. Sekalainen musteseurakuntani ei kyllä tuottanut toivotunlaista tulosta, mutta tekniikka itsessään on mielenkiintoinen.
Koetin miettiä metallisia tavaroita, ja päädyin kilpeen. Muotoon leikatun kohokuvioidun ja värjätyn kilven päälle laitoin leveän suikaleen kultaverkkoa ja keskelle vielä samaa muotoa noudattelevan mustan paperinpalan, johon leimasin kuvioita kuparinvärisellä musteella. Keskipisteenä toimii stanssattu koukerokuvio, jonka tein vanhasta kirjansivusta ja värjäsin kullanvärisellä musteella. Geelikynällä rajasin koukeron. Kilven yläosassa on Anemonen lähettämä kultamusta efektinauha, taustalla nukkakuvioista Suomalaisen kirjakaupan paperia. Etualalla makaa ruusu ja pari kirjansivusta stanssattua pörrökasvia.
 
Ensimmäinen yritykseni valepatinatekniikalla tuotti vielä hailakamman lopputuloksen, mutta tässä nyt esille sekin kortti. Onnistunutta tässä on mielestäni tuo kartasta tekemäni rosetti, jonka keskellä on vanha värjätty nappi.

2 kommenttia:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!