16.8.2013

Yksi tapa säästää paperia

Here is one example of how I save paper. If there is a big area of a patterned paper that would remain unseen under another layer, I often cut a part of it out and use it on another project. For example below,  the rounded piece of the wedding card has been cut out of the baby card above.
 
Olen luonteeltani ehkä liiankin säästäväinen, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että leikkaan tai stanssaan ainakin hienoimmista kuviopapereista näkymättömiin jäävät palat irti uutta käyttöä varten, varsinkin, jos kyse on suurista alueista. Tästä loistava esimerkki ovat nämä seuraavat kortit, joita ensimmäisen tein KK:n vintagehaasteeseen, jossa ei saanut käyttää valmiskuvaa, ja jälkimmäisen KK:n Alavin tapaamisessa saatuun haasteeseen aiheella "laulun sanat" Valitsin lauluksi Akselin ja Elinan häävalssin, koska hääkortissani selvästikin kauan katsoin sinua syvälle silmiin...
Niinkuin usein ennenkin, kun kortti pitää tehdä ilman kuvaa, otin esille aiemmin tekemäni kaavan vauvanvaunuille ja toteutin työn leiketekniikalla. Haitaritaitos kuomussa tekee näistä korteista näyttäviä. Koppa ja renkaat on kiinnitetty kohotarrapaloilla. Maa on leveähköä pitsiä ja kukkien alla stanssattuja kiekuroita. Vaaleanpunaisen taustapaperin reunoja en tällä kertaa ressannut ja musteuttanut, vaan vanhensin ne kynsiviilalla vaalentamalla.
Edellisen kortin harmaan ympyrän alta leikkasin siis irti vaaleanpunaisen kuviopaperin, jota käytin tässä kortissa keskiympyränä. Työkaluna oli paperiveitsi ja muottina kahvikupin asetti. Kaikki muutkin paperit tähän korttiin otin silppukuorestani, minkä huomaa varsinkin yläreunan tilkkutäkkimäisyydestä. Paperien rajoja en yrittänytkään häivyttää, vaan ressasin ja musteutin ne reilusti näkyville.
Kuva tuli laitettua tällä kertaa liian suoraan, koska se näyttää vahingossa vinoon menneeltä. Koristeiksi laitoin kakkupaperin, pilkullista läpikuultavaa nauhaa, vaaleanpunaisia helmiä, kukan, stanssatun paperipitsin ja tietysti stanssatun lempikiekurani.

1 kommentti:

  1. Todella hienot kortit! Erityisesti ylimmäistä korttia olen tässä ihastellut pitkän aikaa. Ja on aina mukava lukea, miten kortti on tehty. Siitä saa itsellekin jotain vinkkejä ja oppeja kortintekoon.

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!