13.9.2009

Hääkortteja 2007 ja 2008

Hääkorteissa lähden mieluiten liikkeelle hääkutsun väreistä, koska yleensä ne vastaavat häiden teemavärejä tai ainakin miellyttävät lähettäjiänsä. Limenvihreä paperi ja kuori ovat peräisin parikymmentä vuotta vanhasta Luontoliiton paperikosta, kuten monet aiemmissakin korteissa näkyneet murretunsävyiset paperit. Vasempaan reunaan on liimattu kuviosaksilla leikattu harmaa suikale ja Tiimarin lahjanauhaa. Foliosydänten tausta on itsetehtyä keltaista paperia ja kehykset leikattu kullanvärisestä aaltopahvista.
 
Ruskean värimaailman hääkortissa keskipisteenä kiiltokuva, taustalla itsetehtyä keltaista paperia ja foliotähtiä, reunassa kuviosaksilla punaisenhohtavasta mainoskirjekuoresta leikattu suikale.
Taustalle oli kerrostettu ruskeaa kulmalävistimellä kuvioitua paperia, vanhahtavaa lahjapaperia, jota oli myös kortin sisällä tekstipaperin taustalla, keltaista itsetehtyä paperia ja lehdestä leikattu sydänkonvehti.
Ruskeaa paperia, leikattu kuvioreuna ja kiiltokuva löytyvät tästäkin hääkortista, jonka alareunaa kiertää punainen nauha. Pyöreäksi leikattu aukko on peitetty kuultopaperilla, joten tummanpunainen tekstisivu kuultaa aavistuksen verran läpi. Yhdeksän foliotähteä alareunassa symboloivat hääparin tuohon mennessä yhdessä viettämiä vuosia. Sisäsivun punaisen tekstipaperin reunoilla oli samaa vanhanaikaisen näköistä lahjapaperia kuin edellisessä kortissa. Lahjaan ripustettavaksi tein samoista aineksista myös kuvan pakettikortin.
 
Kortin taustan ainekset pääosin samoja kuin tässä ja edeltäneissä korteissa, paitsi keskipisteenä olevat kyyhkyset, jotka leikkasin vanhasta valmiskortista. 
Vuoden 2008 hääkortin päävärinä oli punainen. Tiimarin ruusupaperin päällä raidallinen kuultopaperi ja kotipihan kasvin sydämenmuotoinen lehti. Kuultopaperin alareunaan kokeilin siksak-ommelta koneella (ilman lankaa) ja leikkasin paperin reunan kuviota myötäillen. Yläkulmien täplät hopeanväristä tarraa.
Sisällä olikin kortin varsinainen juju, eli sydämen lävistävä liikkuva nuoli Paul Jacksonin mallin mukaan (The Pop-up Book). Sydämen aukon taustalla Tiimarin ruusupaperi, nuolen aukon takana japaninkielistä tekstiä matkailumonisteesta. Tekstistä olen sutannut nimet ja päiväykset, joten sommittelu näyttää  tässä melko epätasapainoiselta. Pakettikortissa samoja papereita ja muotoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!