12.6.2012

Siirtokuvista kortteja

Koukussa kortteihin-yhteisön kesähaasteissa ovat haastajina jäsenet, ja järjestyksessään toisessa haasteessa on minun vuoroni. Joskus aiemmin oli chatissa ollut puhetta siitä, miten melkein kaikilla on tarvikkeittensa joukossa myös raaputettavia siirtokuvia, mutta niitä ei juuri tule käytettyä korteissa. Joten tässä haasteeni: käytä siirtokuvaa.
Omassa kortissani siirtokuvia ovat koirankuvat. Ja nimenomaan monikossa, koska aikanaan Arkkikaupan arvontavoittona saamallani arkilla oli kuvat samoista koirista sekä edestä että takaa. Niinpä halusin korttiini koirista pyörivän elementin, ja parin googlatun ohjevideon jälkeen tein kaikessa yksinkertaisuudessaan aukkokortin, jossa kuvaosa pyörii korttia avattaessa narujen varassa, kunhan sen vain kiertää ennen sulkemista useita kierroksia jompaankumpaan suuntaan. Kas näin se pyörii!

Taustapaperi saa olla runsaasti kuvioitu, kun se on niin tumma sävyiltään, ettei vie huomiota pääkuvasta. Päälle revin suikaleen toista saman paperikon paperia. Kukan alin kerros on väritetty melkein mustalla kynsilakalla, päällä valkoinen kukka ja saksankielisistä opiskelupapereista lävistimellä tehtyjä kukkia ison Hanoverian-kuvahaaraniitin alla. Alla luurankolehti ja yläreunassa metallinen sudenkorento. Keltainen pompulanauha tuo vaaleutta ja keveyttä kokonaisuuteen. Aukosta näkyy sisäosan keltainen paperi, jossa on aukonmuotoinen valkoinen tila tekstille.

Tälle kortille ilmaantui melko pian sen valmistumisen jälkeen käyttöä, kun ystäväni pyysi kahta korttia eläinlääkäriasemalta lähteville työntekijöille. Tein sitten samalla kaavalla toisenkin kortin, jotta ne olisivat samaa sarjaa. Tässä on toisella puolella kissa, toisella koira.
Tekniikat samat kuin yllä, väreissä ja papereissa on hiukan eroa.

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!