15.6.2016

Tehostepintoja

Our newest vintage challenge asks you to use special medium surfaces in your cards. The mediums I used were for instance frosted medium meant for glass, acrylic paints with Gelli Plate, gesso with mists and texture paste.

Koukussa kortteihin -vintagehaasteessa tehdään nyt vanhannäköisiä pintoja tehosteaineilla. Minä päädyin lopulta kokeilemaan vähän sitä sun tätä, ja kortista tuli tämännäköinen:
Vintagekuvaa yritin ensin krakleerata kirkkaalla embossausjauheella pakastimen avulla, mutta pinta kuoriutui kiiltäväpintaisesta kuvasta pois, joten otin sitten toisen samanlaisen kuvan ihan käsittelemättömänä käyttöön. Keltaisessa taustapaperissa oli alkujaankin haaleaa rusehtavaa väriä, mutta seuraavan kuvan alla kerron, miten käsittelin sitä lisää. Kukkien teosta kerron kolmannen kuvan alla. Kukkien alla olevat kiekurat stanssasin Gelli Plate -monoprinttilevyn avulla akryylimaaleilla kuvioidusta paperista.
Taustapaperin käsittelyyn käytin lasille tarkoitettua huurreainetta, joka tuo paperiinkin himmeän mattalakkapinnan, jossa näkyvät selvästi siveltimenvedot. Ostin purnukan aikanaan Tiimarin poistomyynnistä ihan kokeilumielessä, kun se maksoi vain vähän päälle euron. Karhensin paperin reunoja kynsiviilalla ja töpöttelin niihin harmaata ja ruskeaa mustetta. Roiskeet tein gessolla, jonka olin värjännyt mustalla akryylimaalilla ja ohentanut vedellä.
Alimmaisena tässä kuvassa on raidallinen skräppipaperi, josta tein kortin kukkaset, ja keskellä kolmionmallisessa paperissa näkyy sama paperi ensimmäisten käsittelyjen jälkeen. Pyyhin paperiin ensin ohuesti gessoa, sitten pyyhkäisin sitä yhteen kohtaan vähän paksummin käyttämällä punchinellaa sabluunana. Seuraavaksi suihkin paperille ruskeaa ja keltaista ja mustaa mistiä ja lopuksi laapin reunoihin vielä struktuuripastaa, jonka päälle lisäsin vielä rantahiekkaa. Alunperin tarkoitus oli käyttää stanssattua neliötä kortissa kuvan takana, mutta ei se oikein asettunutkaan kokonaisuuteen, joten lävistin paperista kukkia kahdella Fiskarsin lävistäjällä, muotoilin hiirimaton päällä, ja töpöttelin vielä ruskeaa mustetta päälle. Mömmöillä sotkeminen on hauskaa! Tervetuloa mukaan tehosteainehaasteeseen!

2 kommenttia:

  1. Tämäpäs olikin minulle ihan uusi juttu!

    VastaaPoista
  2. Kivannäköinen lopputulos!
    Tällä hetkellä itsellä kortteilu ja paperiaskarteluinspis hukassa,mutta se alkaa aina nostaa päätään kun teidän muiden tuotoksia katselee.;)

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!