19.11.2018

Gellipainantakurssin tuotoksia: Kirja, osa 2

Here is the second part of the book I made on a Gelli printing class. Besides decorating white paper with prints and stamps, two of the pages are magazine images that I printed on.

Tässä jälkimmäinen osa Ahjolan gellipainantakurssilla tekemästäni kirjasta. Ensimmäinen osa löytyy täältä.
Vasemman sivun printtasin punaisilla maaleilla vaaleanpunaiselle pohjalle käyttämällä maskina kuviolävistimellä tehtyjä kukkia. Lisäsin kukkiin keskustat leimaamalla niihin punaisia kukkia. Oikean sivun kuva on leikattu aikakauslehdestä. Käytin kasvokuvaa kuvansiirtoon, ja koska vihreäksi värjäytynyt mustavalkokuva näytti mielestäni hauskalta ja koska en raaskinut laittaa maalia hukkaan, työstin kuvaa edelleen painamalla siihen vaaleanpunaista kuviointia päälle, ja näin pystyin käyttämään tuonkin printin kirjassani.
Tällä aukeamalla näkyy kokonainen, kahdesta vaaleasta pohjasta ja kolmesta kuviopainannasta muodostuva printti. Lehtikuviot stanssasin paperista, jotta pystyin käyttämään paperisia "kehyksiä" maskina. Vaaleanpunainen kiekuramaski taas on tehty piirtoheitinkalvosta.
Kummankin sivun kuvioinnit on tehty tekemälläni kiekuramaskilla. Vasemmalla käytin maskina kalvoa, josta kiekurat oli leikattu pois ja oikealla itse kiekuroita. Vasemman sivun printtasin valkoiselle paperille, ja jätin väliin Chaplinin varjokuvan, joka on itse asiassa kaksipuolisen leveän teipin suojamuovi, joka jäi aikanaan "roskaksi" kun olin leikannut toiseen projektiin Chaplinin kuvan paperista, jonka taustalle teippi oli laitettu valmiiksi. Mitään ei voi enää heittää roskiin! Leimasin sitten myös oikealle sivulle Chaplinin kuvan, kun minulla kerran tuollainen leima on.
Vasemmalla erottuu hennosti lumihiutalekiekuraa, jonka olen stanssannut paperista maskikäyttöön. Oikealle painettu tarhakurjenpolven lehti. Sivun oikea reuna jäi niin mustaksi ja kuviottomaksi, että leimasin siihen hopeanvärisellä musteella herrasmiehen kuvan kehyksissään.
Lukion käyneet tunnistavat varmaan vasemman reunan paperin pohjakuvion? Yo-vastauslomakettahan se. Eipä enää ole noillekaan papereille käyttöä kouluissa. Punamustalle pohjalle leimasin pari vanhanajan herätyskelloa. Oikean puolen valkoiset ja mustat painannat tein aikakauslehden karkkimainoksen päälle. Teksti "You're invited" sopi siihen yhteyteen hyin.
Vasemmalla perhosmaskilla tehty kuviointi, oikealla hämähäkinverkkomaskia, hedelmäverkkoa ja valkoinen reikä korjattu painamalla siihen vielä erikseen kukka käyttämällä stanssatun paperin reunoja maskina. 
Vasemman sivun pojan kuvan painoin kuvansiirtotekniikalla. Oikealla sivulla maski välissä ja painatus suoraan valkoiselle paperille. Väreissä on metallinkiiltoa, joka ei harmittavasti näy kuvassa.
Vasemmalla sivulla monta kerrosta painantaa ja vaikka mitä kuvioita. Päälle laimasin vielä kristallikruunun kuvan. Oikealla näyttää olevan ainakin kuplamuovikuviointia ja metallihohtoisia maalisävyjä.
Okrankeltaisella aukeamalla on käytetty oikeassa reunassa maskina stanssattua lumihiutalekiekuraa, ja seuraavassa painossa syntyvä varjokuva on saman paperin vasemmassa reunassa. Keskiosassa on puolestaan varjokuvaa stanssatuista talventörröttäjistä.
Kuvioinnin pohjalla vasemmalla erottuu ruotsinkielisiä lehtiotsikoita vanhasta koulupaperista. Erikokoisia palloja saa tehtyä erilaisilla hedelmä- ym. verkoilla. Oikealla sivulla on taas useampi printti päällekkäin ja vielä leimattu kerros hopeanväristä kukkakiekuraa.
Kuplamuovia vasemmalla, epätarkaksi jäänyttä kuvansiirtoa oikealla. Kullanvärisellä musteella painoin kristallikruunun tällekin sivulle. Minulla on näköjään kolme erilaista kristallikruunuleimasinta.
Neljä selkeästi erottuvaa pystypalkkia näkyy tällä aukeamalla: kuviointina kiekuramaski, hedelmäverkko, jonka päälle painettu stanssattu kukka, perhoskiekurastanssi ja sisäkkäin työnnetyillä vessapaperiholkeilla tehty lehtikuvio.
Nyt tultiinkin kirjan viimeiselle sivulle. Pohjalla näkyy taas yo-vastauslomaketta, jonka päälle on painettu mintunvihreää. Seuraava kerros on mustalla maalilla painettu kasvojen sivuprofiilin ulkopuoli. Koska profiili on jäänyt epätarkaksi, on koko kuvan päälle painettu vaaleanpunaisia kukkia. Kukkamaskin olen tehnyt piirtoheitinkalvosta mankeloimamalla siihen monen monituista kertaa aukon tuolla pienellä kukkastanssilla. Oikealla näkyy kirjan toinen sisäkansi, jossa siinäkin on pohjalla metallihohtoisia pastellivärisiä maaleja ja valkoinen kuviointi, joka on tehty leikkikolikkokartongin reunuksilla.
Tällainen kirja siitä siis lopulta tuli! Tässä vielä lähikuva kirjan päädyn mustan paperin hämähäkinverkkokuviosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!