21.9.2018

Yksisarviskolikoita

Here is a trio of artist trading coins (diameter 2,5"/6,4cm) with a unicorn theme. I usually make my trading size cards using magazine-cut images for a freestyle collage, adding some embellishments from my stash, and that's what I did in these cards, too. I've fallen in love with this new card size! I'm entering the following challenges with this trio. Thanks for looking!
The Card Concept: rainbows and unicorns, pastel colours.
Simon Says Wednesday Challenge: bling it on.

Kolikot ovat vieneet minut mukanaan! Tällaisen yksisarvisteemaisen korttitrion tein taas tuttuun kollaasityyliini Sinellin julistemainoksesta ja muista tilpehööreistä. Kortit ovat vaihdettavissa yksittäin, kaksi ylintä on vielä vapaana.
"Yksisarvinen" sai taustansa kangaskukkaisesta mainoskuvasta. Glitterkiekurat leikkasin yhdestä isosta kiekurasta. Kukan alempaan paperiseen kerrokseen etsin pitkään oikeaa violetin sävyä, ja siinä on lopulta päällä metallihohtoista akryylimaalia, josta alempi kynsilakkakerros kuultaa hiukan läpi. Muovikukan keskellä kukkaa pitää kasassa haaraniitti. Oikeassa reunassa on violetit jalokivet ja vaaleanpunainen timanttikukka. Reunoilla on gessoa ja vähän mustalla tussilla tehtyjä täpliä.
"Laakson valtija" sai taustalleen kolmea paperia: vaaleanpunaista hohtopintaista kuviopaperia, gelliprintattua paperia ja vaatemainoksen taustasta revittyä mosaiikkipintaa. Ruusut ovat leikevihkosesta, valkoiset ja reunan mustat täplät piirretty tusseilla ja ruusun takana on vielä kohokuvioitua ja painettaessa mustaksi värjättyä lehtipaperia. Söpöin osa kortista makaa ruusun päällä. Se on Anne Geddesin valokuvakalenterin mainoksesta leikattu pikkuruinen keijuvauva, jonka siipiin lisäsin kimalleliimaa. Kolme timanttia ja pitsi viimeistelevät kokonaisuuden. Reunoilla on harmaata helmiainetahnaa.
"Sateenkaari ja ori" -kortin kuvassa taitaa olla ihan sarveton valkea hevonen, mutta mielestäni se kuului silti tähän korttisarjaan. Tausta on taas koottu mainoksen mosaiikkiseinästä. Tällä kertaa keskellä kulkee leveä kohokuvioitu folionauha, jonka päälle liimasin stanssatun kiekurahiutalekuvion palasen, joka pyöri pöydällä tuonkokoisena. Kukat ovat muovisia ja haaraniittikeskustaisia. Haaraniitti on varmin tapa kiinnittää varsinkin tällaisia muovihärpäkkeitä. Niittien kärjet jäävät piiloon taustakartongin alle, kunhan malttaa olla kokoamatta korttia pohjan päälle ennen kuin se on täysin valmis!
Vasempaan reunaan laitoin keltaisen perhonsidontahöyhenen, jonka kiinnitin työntämällä varren leikkaamastani viillosta paperin alle. Leikkauskohdan peitin vielä timantilla. Ylhäällä höyhentä pitelee paikallaan muutama kimaltava säielanka, jotka myöskin ovat alkujaan perhonsidontaan tarkoitettuja. Niiden haarautumiskohdassa on myöskin timantti varmistamassa kiinnitystä.

5 kommenttia:

 1. Fantastic creations! All so uniquely designed with fantasy mood, lots of details and colors. I especially love the one with unicorn. Beautiful. Thank you so much for joining us at Simon Says Stamp Wednesday Challenge.

  Marge
  ×

  VastaaPoista
 2. Upeat coinsit <3 Ja Yksisarviset on ihanii <3

  VastaaPoista
 3. All of these projects are so beautiful! I LOVE the unicorns and the pretty fantasy look! Thanks so much for playing along with us over at The Card Concept this week!

  VastaaPoista
 4. These are all beautiful. Thanks so much for joining us at The Card Concept.

  VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!