9.2.2019

Muumilaakson kolikoita, osa 3

Moomin coins keep on coming.

Muumivaluuttaa alkaa olla jo aikamoinen määrä, ja ensimmäiset kortit ovat jo lähdössä vaihtoon. Tästä ryhmästä kaikki paitsi viimeinen Pikku Myy vielä vapaina.
"Muumipappa merellä" -kuvan tausta on gelliprintti, johon tuli puolivahingossa kuvansiirto seinäkalenterista. Kuvan vasemmalle puolelle revin pari suikaletta samasta printistä toistamaan meren aaltoja. Ylä- ja alareunasta näkyvä tumma tausta on hohtavaa mainoskartonkia. Hologrammitimantit sivussa toistavat sen aävyjä. Reunoilla on gessoa.
"Muumimamman marjat" on saman sarjan postimerkkisarjan kuvia kuin Pappa yllä. Taustalla on lehdestä leikattu haravan lähikuva, joka mielestäni toisti postimerkin auringonsäteitä. Kolme kukkaa on napsuteltu gelliprintistä ja kortti kehystetty paljettiketjulla. Reunat käsittelin tällä kertaa punaisella tussilla.
"Muumipeikko" on postimerkkimainoksesta hänkin. Taustakartonki on vaaleankeltaista ja siinä on hillitty kohopinta. Kuvan alapuolelle liimasin palan itsetekemääni keltaista paperia, johon olen lisännyt kimalletta ja oikealle puolelle gelliprintin. Kumpikin papereista on revitty reunoiltaan. Yläreunaan laitoin läpikuultavan keltaisen nauhan, jonka solmusta ripustin jäykällä kuitulangalla roikkumaan metallitähden. Kuvan alla on rivi pieniä pisaratimantteja. Kortin reunoilla on mustaa mustetta. Itse pidän tämän kortin sommittelusta kaikessa yksinkertaisuudessaan kovasti.
"Pikku Myy rannalla" on palapelin kuva. Rantatunnelmaa jatkoin kahdella kuviopaperilla, jotka ovat ranta-aiheisesta kuviopaperilehtiöstä, jota tulee tosi vähän käytettyä sen iloisten värien takia. Etualan aurinkolasit ja viipperän leikkasin irti samoista papereista. Lisäkoristeina haaraniittinappi ja metallinen kalanruoto. Kuvan hiekkakohtien ja kortin alareunan reunoilla on on hiekanväristä kimalleliimaa, jolla korostin myös muutamaa raitaa. Yläosan reunoilla on vaaleansinistä kimalleliimaa.

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!