17.8.2010

Tilausrippikortti

Ystäväni tilasi konfirmaatiokortin pianonsoittoa harrastavalle kummitytölleen, ja toivoi, että harrastus näkyisi jotenkin kortissa. Leimakuvaksi valitsimme Sweet Pea Stampsin keijun, jonka leimasin Tampereen askartelutapaamisessa Johannalta, ja ajattelin heti, että sen alapuolelle sopisi boordi, jossa olisi pianon koskettimet. Askartelukaupasta kysely tuotti vesiperän, joten aloin etsiä mieleistäni netistä, mutta mistään ei löytynyt ilmaiseksi tulostettavaa kuvaa ilman copyrighteja, jossa koskettimet kaartuisivat niin kuin olin mielessäni ajatellut.
Kysyin sitten apua kuvan etsimiseen koukussa kortteihin -yhteisön chatista, ja aloin jo miettiä, että olisi varmaan parasta leikata koskettimet mustasta ja valkoisesta paperista, kun Pike tarjoutui piirtämään boordin minulle kuvankäsittelyohjelmalla. Yhdessä hujauksena mittatilaustyönä tehty "digileimasin" oli valmis ja juuri sellainen, kuin olin toivonutkin! Kiitos tuhannesti Pike! Tuo nettiyhteisö on kyllä taivaan lahja tässä muuten melko yksinäisessä harrastuksessa, ja muihin kortintekijöihin tutustuminen on tuonut paljon iloa ja hyvödyllisiä vinkkejä. Tällainen kortista sitten tuli:
Kuvan väritin vanhoilla akvarellikynilläni ja Suomalaisen kirjakaupan alennuksesta ostamillani Inktenseillä. Geelikyniä ja Sticklesiä käytin kimallusta kaipaaviin kohtiin. Ruskean taustapaperin kauniin lämmin sävy ei oikein erotu kuvassa, enkä enää edes muista, mistä lehtiöstä tai keneltä paperi on peräisin. Ristin leikkasin hopeapaperista ja koristin ääriviivatarralla, geelikynillä ja timantilla. Ääriviivatarrat myös kulmissa ja tekstinä. Kukassa on alimmaisena Siskolta saadusta silkkikukasta purettu hopeinen kukka, sen päällä KKK-18 -haasteesta voittamiani I am Rosesin kukkia, jotka maalasin akvarellikynillä vaaleanpunaisetsa punaiseksi ja valkoinen You Don kukka kimalteilla ja Siskon heteillä. Marthan perhonen on lävistetty tapaamisessa Johannalta, ja sen alle on liimattu hopeapaperia ja päälle kiinnitetty Tiimarin putkihelmi. Pianonkoskettimien reunaan töpötin vähän ruskeaa mustetta ja alapuolelle keksin lopulta pitkällisten kokeilujen ja sovittelujen jälkeen laittaa mustan Sinisiivestä tilatun pitsin. Korttipohja on hopeanvärinen. Toivottavasti kortti on saajalleen mieluinen!

1 kommentti:

  1. Eksyin tänne tuuliksen sivuilta... =) Voi, miten paljon kaunista & inspiroivaa sulla on blogissasi!! Tosi upea kortti joka varmasti kelpaa!!

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!