30.10.2012

Suklaakortti

This is a chocolate box card that I made for a Finnish challenge. A really great idea and very easy to make! Here is the tutorial.

Koukussa kortteihin -joulumaratoonin yhtenä haasteena oli suklaakortti, ja kylläpä se olikin nerokkaan yksinkertainen toteutettava! Ohjeet ja mitat löytyvät täältä. Näillä mitoilla tehtynä Fazerin Exclusive-levy ei ihan mahtunut sisään, joten pitää etsiä kaupasta kapeampi pikkulevy tähän rasiaan ja tehdä Fazerille uusi, jos levy vielä hetken päästä on avaamatta ja syömättä!
Käytin rasiaan Saksasta ostamaani paksua käpykartonkia, joka on kuvioitu molemmin puolin. En siis kiinnittänyt erikseen kansien päälle kuvioitua paperia, kuten ohjeessa, minkä vuoksi nauhojen kiinnityksessä joutui hiukan soveltamaan. Etukannen nauha on nyt teipattu tuon vintagekuvan varjona toimivan raitapaperin alle, ja alaosan nauhaa varten leikkasin viillon alataitteen keskelle ja teippasin nauhanpään piiloon käpypaperin palan alle suklaata varten tehdyn taskuosan sisään. Kannessa on koristeina Pirkkalan tapaamisessa stanssattu kiekurakuvio ja kukka, jossa on kankainen ja paperinen kerros kiiltävän pörröhaaraniitin alla.
Sisäosa on reunoiltaan leimattua tekstisoikiota lukuunottamatta samaa käpykartonkia. Kuvan keskellä alhaalla näkyy, mistä tuo nauhanpää tulee esiin. Boordileikkuri oli noin paksun paperin reunakuvioinnin kanssa kovilla, mutta kesti sentään. Paksuuden takia jouduin myös peittämään rasian taitekohtia Panduron kruunukuvioteipillä ja tummanruskealla musteella, koska niihin tuli valkoisena paistavia pinnan murtumia.
Tässä vielä kuva kortin käyttötarkoituksesta, vaikkei se tämän suklaan kanssa kiinni mahdukaan. Mielestäni tämä on onnistunein joulumaratooniin tekemistäni töistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!