7.11.2015

Skräppipaperista joulukorteiksi

All of these Christmas cards are made of a single 12' x 12' scrap paper from Graphic45. When I started with one card - with a Christmas tree for a challenge - I just had to finish the whole paper! I guess you could call that inspiration :D So, there was enough paper for nine post card size cards.

Koukussa kortteihin -joulumaratonista se lähti. Aiheena oli joulukuusi, ja vintagetagin taustaa varten otin Graphic45:n joululahja-aiheisen 12x12 -tuumaisen skräppipaperin esiin. Siitä se inspis sitten iski, ja silppusin koko paperin käyttöön :D Yhteensä 9 postikorttikokoista korttia sain aikaan, eli riittoisuutensa puolesta paperi oli hyvinkin hintansa väärti.
Kuusitagin reikään laitoin narun, ja sen päihin minikulkuset, jotka kilisevät oikeasti. Nauhan ostin viime vuonna Sinooperista. Köynnöskuvio on irronnut jostain vanhasta joulukortista, ja sen viereen liimasin vielä pari timanttitähteä.
Toiseen vaakasuoraan korttiin laitoin Pukkitagin paksummalla narulla ja koristeiksi ainoastaan läpikuultavan kullertavan nauhan, johon solmun ja metallisen tähtiriipuksen.
Sama kuva tuli myös pystyssä olevaan korttiin. Tällä kertaa narun tilalla kultainen sirkkarengas. Vaikka läpikuultava nauha on nyt ainoa koriste, on tämä kortti silti suosikkini näistä kaikista, koska parin hahmon ylävartalon leikkaaminen veitsellä nauhan päälle toi hienon kolmiulotteisuuden kokonaisuuteen.
Seuraavassa pystykortissa tagin alla kultaista harsopaperia ja päällä Pukkihahmo. Narun päissä taas kulkuset.
Ylläolevassa kortissa vintagekuva on eri arkilta kuin aiemmissa. Nurkassa rusetti peittämässä liian montaa päätöntä hahmoa. Kukan alimman kerroksen olen värjännyt musteella mustaksi ja leimannut siihen metallihohtoista kukkakuviota. Lehtikiekura stanssattu.
Kaksi seuraavaa korttia sai keskelleen suikaleen, joka viiden aiemman kortin leikkaamisen jälkeen oli paperista jäljellä. Ylemmän reunoilla kuviopaperia, alemmassa korttipohja kohokuvioitu.
Ja vieläkin oli paperia jäljellä! Minulla on nimittäin tapana yleensä leikata korttikuvan alle jäävästä taustapaperista sopivankokoisella kuviostanssilla pala pois. Kaksi näistä paloista oli sellaisia, jotka kelpuutin korttikuviksi seuraaviin kortteihin.
Kehystin kuvan leikkaamalla saman muodon stanssisarjan seuraavalla koolla ruskeasta paperista. Koristeena taas irtokuvio.
Viimeisessä kortissa peitin päättömän aasin kaulan rusetilla, jonka olen irrottanut kynttilämansetista. Kuvan takana on harsopaperia. Nämä kortit syntyivät ihan peräkanaa, joten kiitos Joulumaraton #4:lle inspiraatiosta!

1 kommentti:

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!