12.7.2013

Pieniä töitä

I've become lazy, when it comes to posting my work here at my blog. I've made lots of things, and even photographed them, too, but for some reason I haven't published them here. I'm sorry! Here are three tiniest things I've made recently. They are two pieces for decos started by my fellow crafters. The first one is a piece of a puzzle (less than 5 x 6 cm) and the other one a domino piece (2 x 4,3 cm). The third card is an inchie (2,54 x  2,54 cm). I really enjoy trying to make tiny pieces as detailed as bigger ones.

Onpas minusta tullut laiska blogin päivittäjä, olen pahoillani! Askarrellut olen entiseen tahtiin ja jopa kuvannutkin työni, mutta tämä viimeinen askel vain jostain syystä on jäänyt ottamatta. Tässä nyt kuitenkin kolme pienintä työtäni tältä keväältä ja kesältä: palapelinpala Askarteluvuoren Viken decoon (alle 5 x 6 cm), dominonappula Ailan decoon (2 x 4,3 cm) ja inchie (2,54 x  2,54 cm). Minusta on ihanaa näpertää pikkuruista ja koettaa saada työt yhtä yksityiskohtaisiksi kuin isommatkin.
Jättikuva pienestä työstä! Viken lähettämässä palapelin palassa oli valmiina reikä ja kuvioina tummanvihreää, mustaa ja valkoista raitaa, jotka erottuvat himmeästi kortin keskiosasta gessokerroksen alta. Peitin siis pinnan ensin gessolla ja sitten kokeilin vasempaan laitaan kuvansiirtoa gessolla sanomalehdessä olleella hevospatsaan kuvalla. Ohjeen hain Caritan blogista. Siirto onnistui ihan hyvin, mutta palapelinpalasta kyllä alkoivat kerrokset irtoilla toisistaan kosteuden takia, joten jokin muu pohja olisi ollut kätevämpi.
Uuden tekniikan kokeilun tuiskeessa jouduin sitten hiukan soveltamaan vasemman yläreunan kanssa. Raaputin vähän liian innokkaasti kosteaa pintaa, ja sain sen repeämään, joten jouduin peittämään virheeni liimaamalla päälle palan venäjänkielistä sanomalehteä, ja tekstin päälle vedin myös kerroksen gessoa. Pintojen rajalla ammottavan kuopan peitin lumiaineella. Lopuksi leimailin vihreitä paisleypisaroita taustan päälle ja laitoin sitte tänne kimalleliimapisaroita, joita korostin Glossyllä. 
Varsinainen kuva tässä palassa on Audrey Hepburn, mainoksesta hänkin. Koska palan koristeluun annettiin täysin vapaat kädet, halusin tuoda omaan palaani palapelimaisuutta sijoittamalla pääkohteen sellaiseen paikkaan, jossa siitä puuttuu osia. Silmät halusin ilman muuta silti molemmat näkyviin. Palan reunat väritin vielä vihreällä tussilla. Minä onnellinen satuin vielä voittamaan koko decon itselleni arvonnassa, joten nyt voin ihailla muidenkin osallistujien paloja aina, kun haluan!
Puisista tuunatuista dominopalikoista Aila aikoo tehdä itselleen taulun. Omaan palikkaani laitoin Graphic45:n skräppipaperin mainoksesta saksimani morsiamen kuvan. Koska jouduin leikkaamaan pois kuvan oikean reunan, jossa oli ihanat perhoset, leikkasin perhosetkin irti saadakseni ne mukaan dominopalaani, ja voin kertoa, että se oli aika millintarkkaa puuhaa jopa minulle! Lakkasin kuvan lopuksi mattalakalla. 
Yläosaan leikkasin palan Anemonen lähettämää pientä pitsiä. Koristelin kuvaa kimalleliimalla ja Glossypisteillä sekä kiinnittämällä molempiin reunoihin kynsitarraköynnökset. Alareunan paperissa olleitten ruusujen päälle kokosin reunoista kohollaan olevat paperikukat boordileikkurin reikien jämäpaloista ja pienistä helmistä. 
Tuumanenkin näyttää tässä tietokoneen ruudulla paljon isommalta kuin luonnossa! Inchien nimi on "Ystävyys", ja idea siihen sai alkunsa Koukussa kortteihin -chätissä, kun juttelimme silpuista ja haastoin muutaman kanssa-askartelijankin kokeilemaan inchien tekoa. Ehkäpä jotakuta saattoi inchiekärpänen puraistakin!
Muumien kuvan ja perhosen olen leikannut mainoksista. Taustalla on pala kukkapaperia ja alaosassa revitty pala vaaleanpunaista paperia. Muumikuvan alaosan kukkien keskustoja korostin Glossyllä ja alas leikkasin pinkistä paperista kuviosaksilla suiron ja sen päälle liimasin pätkän hopeanväristä helminauhaa. Kortissa on mukavasti kolmiulotteisuutta, koska perhosen siivet ovat koholla.
Pieni on kaunista!
 
 

1 kommentti:

  1. Ihania töitä. Laivalla nähdään, jos risteily toteutuu sillä ilmottauduin sinne jo :)

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!