14.6.2011

Tekniikkakymppi # 5 kirjakortti

Jo toinen turkoosi kortti tänä kesänä, ja samalla kautta aikojen! Sain ystävältäni kolibrikuvioista kangasta, joka toi heti mieleeni tämän Lidlin skräppipakkauksesta löytyvän paperin, ja yhdessä ne pääsivät ensimmäisen tekemäni kirjakortin kuvitukseksi. Aika paljon näpertelyä tämä Koukussa kortteihin -sivuston Tekniikkakympin viides haaste vaati, eikä käsin nuuttaamalla taitoksia millään saa millilleen, mutta silti uskallan veikata, että tätäkin taittelumallia tullee käytettyä toistekin.
Kankaan taakse silitin tukikankaan, jotta kuvan pystyi leikkaamaan reunoja myöten ja kiinnittämään korttiin sellaisenaan. Kolibriin lisäsin vihreää ja timantinhohtoista kimalletta. Taustapaperissa on myös kohollaan olevia kimallekoristeita. Pinkkien kukkien keskustoihin laitoin punaiset helmenpuolikkaat ja keskimmäisen turkoosin kukan peitin oranssipinkillä paperikukalla, johon laitoin vaaleanpunaisia heteitä keskustaksi. Taittoreunat jouduin käsittelemään ulkopuolelta hopeanvärisellä musteella, koska paperi murtui hiukan taitettaessa.
Sisäpuolelta peitin skräppikartongin sinisen puolen keskikohtaa lukuun ottamatta turkoosilla paperilla, jossa näkyy olevan samantyylisiä kukkia kuin kannessa. Kirjan sivut taittelin luonnoslehtiön paksusta paperista ja tummensin reunat antiikkipaperin värisellä musteella. Keskustan aukon reunat koristelin pitsillä. Kortti voidaan sulkea mintunvihreällä nauhalla, jolloin sitä voi käyttää lahjarasiana.
Kirjan sivujen keskellä olevan rasian pohjalla on toinen kankainen kolibrikuva kimalteineen. Alareunaan laitoin pinkin silkkikukan, joka sai hedekeskustan ja oranssin paperikukan pallukkakeskustoineen. Alla on vihreästä paperista stanssattu lehtirykelmä, johon piirsin lehtisuonet vihreällä kimalleliimalla ja kimaltavia muovilehtiä Singaporesta. Kieputin myös pari vihreää kukanvartta sekaan, kun kerrankin koristeet saavan jäädä reilusti koholleen. Ja tämän taittelumallin ohjehan löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!