1.4.2016

Tekniikkakympin startti: Ponnahduskortti

A pop up card with papers from Panduro and 4Heures37. Not that typical for me! We started a card making challenge series with 10 techniques today at a Finnish challenge site, and this is my first DT work for it. The card goes to my baby boy turning 9 today.

Tänään on kuopukseni syntymäpäivä, ja se ei ole mitään aprillia se! Samoin tänään alkaa ihan oikeasti Koukussa kortteihin -blogissa sivustolta tuttu vuosittainen Tekniikka10. Olen ollut aivan innoissani päästessäni mukaan ideoimaan haasteita ja tekemään mallikortteja. Nyt jokaiseen haasteeseen osallistujien kesken arvotaan palkinto, joten ei ole välttämätöntä osallistua kaikkiin kymmeneen. Tosin koko kympin voittaja valitaan tietysti niiden osallistujien joukosta, jotka jaksavat alusta loppuun.

Ensimmäisenä haasteena Tekniikkakympissä on ponnahdus- eli pop up -kortti. Minä tein päivänsankarilleni örkkikortin. Ihan oikeasti! Minä ja örkkikortti :D
Otukset leikkasin Panduron skräppipaperista ja taustan pilvipaperi on 4Heures37:iä Anun putiikeista. Alempi uloke on porrastaitoksella tehty, ja hyppäävä örkki on kiinnitetty v-taitokseen. Testasin ponnahdusysteemin toimivuuden ensiksi suttupaperilla, ja sitä suosittelen muillekin, joilla on yhtä "hyvä" kolmiulotteinen hahmotuskyky kuin minulla. Paperia ja maalarinteippiä kului rutkasti kokeillessa ja korjatessa, mutta lopulliseen paperiin leikkaus- ja nuuttausviivat tulivatkin kaavan avulla heti oikeille kohdilleen!
Kortin avautuessa hyppäävä örkki laskeutuu kaaressa pilveltä alaspäin ja vasemmanpuoleinen örkki nousee taustasta eteenpäin.
Koska yllätys on kortin sisässä, kansi on huomattavan yksinkertainen. Voihan tämä olla jo 9-veen mielestä lapsellinen, mutta vanhempina meillä on lupa sellainenkin kortti antaa. Tervetuloa Tekniikkakymppiin mukaan!

1 kommentti:

  1. Hauska kortti :). Itse huomasin suttupaperin edut harjoitellessa myös ja lisäksi käytin paperiliittimiä, kun kokeilin ettei mikään hahmo tule kortin ulkopuolelle.

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!