27.4.2016

Vino telinekortti Tekniikkakymppiin

A twisted easel card for the 10 Techniques challenge. I love this fold! Cutting 3D-images is also kind of relaxing after a big break.

Tekniikkakympissä tehdään nyt yksi suosikkikorttimalleistani, vino telinekortti. Niin hieno vaikutelma niin yksinkertaisella kikalla! 3D-kuvienkin leikkaaminen on taas ihan rentouttavaa, kun siitä on pitänyt pitkään taukoa.
Tällainen Saksasta ostettu söpöläinen siis tällä kertaa saksien ja paperiveitsen alla. Näissä ohuesta paperista leikatuissa 3D-kuvissa toimii mielestäni parhaiten se kaikkein ohuin kohoteippi, ja leikattujen osien reunoja kannattaa käpertää hiukan alaspäin, jotta ne istuvat paikoilleen luonnollisesti. Siipien suomuihin laitoin Stickles-kimalletta.
Korttipohjan taittelu on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä. Kansi taitetaan kulmasta kulmaan. Rintamasuunnan voi valita korttiin tulevaan kuvaan sopivaksi. Tuohon pystykolmioon leikataan ja kiinnitetään siis kartongista uusi kansipaneeli.
Kortissani 3D-kuvan alla on kakkupaperi ja taustalla lilaa pallokuvioista paperia, jossa pallojen reunoissa on hiukan kohollaan olevaa kimalletta. Kukat napsuttelin kuvioleikkurilla Gelli platella kuvioidusta paperista, ja keskustoina on muoviset kastehelmet. Muoviset läpikuultavat lehdet kimaltavat valon osuessa niihin kaikissa sateenkaaren väreissä. Ne olen ostanut Singaporesta vuosia sitten, ja käyttö on ollut aika vähäistä. Helmikirjailtu perhonen oli hiuksissani muutaman samanlaisen joukossa mennessämme naimisiin 2002. Niitä oli ommeltuina nyös vaaleanpunaiseen hääpukuuni. Vasen kulma kortin kannesta on leikattu stanssilla, ja sen alta näkyy kortin suljettuna ollessa vaaleanlila korttipohjan takakansi, jonka kulmaan kiinnitin timantin.

 Tällä tavalla kortti seisoo avattuna muotoonsa. Jalustaan löysin juuri 3D-kuvan taustan sävyihin sopivan kuviopaperin, josta leikkasin stanssilla palan kirjoitustilaksi. Sen reunustin yhtä kokoa isommalla saman sarjan stanssilla kansipaneelin pohjana käyttämästäni lilasta Anun putiikkien Scrapberry'sin kartongista. Kallat pitävät kannen pystyssä. Solmin niiden varsiin lilan polvekenauhan.
Ylhäältä kuvattuna jalusta ja kortin muoto erottuvat paremmin.
Takaa katsottaessa näkyy korttipohjan ja kansipaneelin raja. Koristelin stanssatun kulman takapuolen maskaamalla siihen ison perhosen valkoisella musteella. Tuo alakulman timantti on siis se, joka näkyy kortin ollessa kasaan taitettuna, eli postauksen toisessa kuvassa. Tulehan mukaan Tekniikkakymppiin tekemään oma vino telinekorttisi!

4 kommenttia:

  1. Kaunis kortti. TYkkään erityisesti taustasta, olet kauniisti koristellut senkin, yleensä jää huomiotta. Oman korrttini tein ilman uutta kansipaneelia eli hieman yksinkertaisempi versio, mutta sama tekniikka kuitenkin :).

    VastaaPoista

Olipa mukavaa, kun kommentoit!
I'm so happy you left a comment!